Ajánló

CSINÁLD MAGAD AJÁNDÉK ÖTLETEK KARÁCSONYRA POZSGÁSOKBÓL

Pozsgás dekor karácsonyra

A pozsgások rendkívül mutatós, de egyszerűen kezelhető, igénytelen növények: kevés földre, minimális öntözésre van szükségük. Ezért a következő ötletek megvalósításához tökéletes alanynak minősülnek. De bármelyiket is készítjük, ne tévesszük szem elől azt a fontos tényt, hogy a pozsgások nem bírják a pangó vizet. Igen hamar elpusztulnak nedves környezetben. Ezért ha nincs megoldva a növénytartó vízelvezetése, tényleg csak minimális vizet kaphat a növény. Legpraktikusabb heti egyszer egy flakonból vizet permetezni rá!

vintage pozsgástartó

Ezt a teáscsészéből készült vintage növénytartót tényleg pofonegyszerű elkészíteni. Végy egy régi teáscsészét, az sem baj, ha kicsit csorba, csak szép legyen! Helyezz bele kaktuszföldet és ültesd be a növényt.

A következő ötlet a modern, letisztult design kedvelőinek ajánlott.

üveg pozsgástartó

Ez sem egy túl bonyolult ajándékötlet: egy hosszúkás üvegváza felébe önts dekorációs célra használt homokot és helyezd bele a pozsgást.

Ehhez a téglás dekorhoz már kölcsön kell kérni egy koronafúrót,

0e8f4c4c7831e772a861431ebaa9742d

amivel 2 lyukat ütünk a téglába: egyet a mécsesnek, egyet a pozsgásnak. De szép rusztikus dekoráció lehet belőle!

65ea4cbbcbf5e7a958ac3ca7eb012b82

Mini terrárium. Ezeknek a szép terráriumoknak az elkészítéséhez öblös hasú üvegvázát, üveggömböt vegyünk, amit a kaktuszföldön kívül mindenféle dekorációs kaviccsal, homokkal tölthetünk meg.

Nagy kedvencünk ez a könyvbe ültetett pozsgáskert, könyvmoly ismerősöknek a legtutibb ajándék!

7787da81d295f4653274837c2ad43dd9

Az elkészítése sem túl bonyolult: egy szép, régi könyvnek az oldalait ragasszuk össze, majd snitzerrel vágjunk bele egy akkora mélyedést, melybe belefér a virágföld és a növény(ek). Vágjunk bele egy fóliát és ültessük be a növényt.

Ha a fenti ötleteket megvalósítjátok, ne feledjétek: a pozsgásokat sok fénnyel és heti egyszeri kevés vízpermettel lehet sokáig életben tartani!

Forrás: Pinterest

Ha tetszett a bejegyzésünk, kövess minket a Pinteresten további inspirációkért!