Inspiráció

Szép kertek nyomában – Hűsítő romkert a forró Itáliában

Időutazásra invitálunk Titeket Csipkerózsika kertjébe! Csodás fotók egy vad, romantikus olasz romkertől.

Az Appennin-hegység lábánál, egy középkori olasz falucskában található ez a vadul burjánzó-, ámde az itt uralkodó hőség ellen hűsítő színű növényekkel beültetett, romantikus romkert. A kert zegzugos ösvényein andalogva lépten-nyomon eredeti állapotukban meghagyott középkori romokba, mohos szobrokba bukkan az ember, csak a kerthez tartozó ház lett lakhatás céljából felújítva.

 

olasz romkert

A birtok tulajdonosa a déli olasz forróságot árnyékos, hűvös – főként fehér és kék – színekben gazdag, vad kerttel szerette volna ellensúlyozni. A teraszokra felfuttatott fehér akác nemcsak árnyékot ad, de bódító illattal árasztja el a kedvenc tartózkodási helyeket. A háztól távolodva a kertben megbúvó pihenőhelyek egyre rusztikusabb kialakítást kaptak, vad kúszórózsákkal befuttatott lugasok, vadon nőtt gyűszűvirágok díszítik.

olasz romkert

 

 

 

olasz romkert

 

olasz romkert

 

olasz romkert

 

olasz romkert

 

olasz romkert

 

olasz romkert

A kertet átszelő, szűk hasadékokon csordogáló kis patak útját nőszirom, fehér kála, óriáslapu szegélyezi, mely a birtok aljára érve japán díszcseresznyefák által  körülölelt kis kerti tóvá duzzad.

olasz romkert

 

olasz romkert

A kert megtervezésével és megvalósításával a londoni székhelyű Dan Pearson Stúdió lett megbízva, akiknek szívből gratulálunk a gyönyörű eredményért!