miniatűr világok palackkertben
Ajánló

Miniatűr világok palackkertben

Hidegre fordult az idő, de nem lankad a kertészkedő kedved? Akkor készíthetsz palackkerteket, akár aprólékosan kidolgozott miniatűr világokkal! Egész télen elpepecselhetsz velük, tökéletes szórakozás a hosszú téli estékre!
palackkert-miniatur-vilag

Túrázók vízesésnél miniatűr jelenet

A palackkertek, dekoratív mini floráriumok népszerűsége lankadatlanul nő, és ennek jó oka van. Olyan izgalmas kompozíciókat, akár egész mini-világokat lehet bennük létrehozni, melyek abszolút egyedi, különleges atmoszférát teremtenek a lakásban.

Az egyik legelterjedtebb irányzatában egész miniatűr világokat hoznak létre: sziklás, vízeséses jeleneteket a természetjáróknak, idilli környezetben elhelyezett halastavakat a horgászoknak, meditáló buddha a sivatagban a jógásoknak, stb… Ehhez például csak egy ilyen sivatagi tájképet kell készíteni és beleültetni egy piciny buddha szobrocskát. Másik igen népszerű irányzat, amikor fosszíliákat helyeznek el ezekben a palackkertekben. A palackkert készítésről itt találsz részletes leírást:Készítsünk palackkertet!

Egyszóval végtelen a lehetőségek tárháza, hogy mivel népesítsük be ezeket a minikerteket. Kezdődhet tehát a téli minikertészkedés, de előtte jöjjön néhány nagyon inspiráló palackkert! 

 

miniatur-to-palackkert

 

miniatűr, buddha, palackkert

 

vízesés, palackkert, miniatűr

 

horgász, palackkert

 

miniatűr, család, palackkert

 

különleges, tematikus, palackkert

 

lovas, tematika, palackkert

 

 

 

 

fosszíliák, palackkert

 

fosszíliák, palackkert

 

teáscsésze, palackkert

Forrás: a Kert.TV Pinterest oldala

Kiemelt kép: jardimnopote.com