wolf garten teszt
Hirdetés

WOLF-Garten: e-volúció a kertápolásban

Hirdetés

A WOLF-Garten 100 éves történetében a multi-star® bajonettzáras (Click-System) termékcsalád valószínűleg a cég legismertebb termékcsoportja: a több mint 70 kerti szerszám egyetlen kattintással csatlakoztatható a 15 különböző kialakítású és hosszúságú szerszámnyél valamelyikéhez. Ez a megoldás végtelen kombinációs lehetőséget kínál a felhasználók számára a talajművelés, gyepápolás, tisztítás, gereblyézés, faápolás vagy akár a hólapátolás esetére.

A 2022-es szezonra azonban megérkezett a WOLF-Garten multi-star® eszközeinek e-volúciója, egy akkumulátoros nyél, amelyhez öt különféle e-multi-star™ eszköz – láncfűrész, sövénynyíró, szegélyvágó, fűnyíró olló és ágvágó – csatlakoztatható. A hagyományos multi-star® szerszámok közül pedig 70 különféle eszközt csatlakoztathatunk az akkumulátoros nyélhez.

wolf garten teszt

De hogy is képzeljük ezt el a gyakorlatban?

A Wolf-Garten e-multi-star™ rendszer lényege egy alumíniumból készült, 140 cm hosszú és könnyű rúd, amely öt darab 2,5 Ah-s lítium-ion cellát tartalmaz. Az akkumulátoros nyelet egy fali töltőre csatlakoztatva tölthetjük fel, ami egyben a nyél tárolására is szolgál. A feltöltési idő rövid, mindössze 60 perc.
Az egyszerű és gyors cserélhetőségnek köszönhetően a különböző kerti munkák gyorsan kombinálhatók, az egyes feladatok kevesebb megszakítással vagy közvetlenül egymás után is elvégezhetők – pl. sövényvágást követően egy gereblyét illesztünk az akkumulátoros nyélhez a levágott gallyak összegereblyézéséhez.

Legfontosabb tulajdonságok

Minden munkaeszköz könnyű, kompakt és strapabíró. A vezeték nélküli nyél ergonomikusan kialakított fogantyúja jól illeszkedik a kézbe, és könnyű, erőfeszítés nélküli használatot tesz lehetővé a legkülönfélébb munkahelyzetekben, akár a földön használjuk, vagy a magasban dolgozunk vele.
Minden munkaeszköz csuklós, ami lehetővé teszi a szerszám és az akkumulátornyél közötti munkavégzési szög változtatását.

A nyélre erősíthetünk továbbá egy állítható D-fogantyút is, amivel stabilabban tarthatjuk az eszközt és a vibráció is kisebb. Az alábbi e-multi-star™ termékek érhetők el:

 Damilos szegélyvágó – 25 cm-es vágási szélesség
 Sövénynyíró – 40 centiméteres vágási hosszúság, 16mm-es lézercsiszolt pengékkel
 Láncfűrész – 20 cm-es pengehosszúság, 5,5 m/s láncsebesség, automatikus olajadagoló
 Fűnyíró olló – 100 mm-es vágási szélesség, 90°-ban elforgatható fej
 Teleszkópos ágvágó – tapadásmentes pengék, 1 méteres hosszabbítórúd, vágás 32 mm
átmérőig, 4 méteres munkamagasság


A WOLF-Garten 3 év garanciát vállal az e-multi-star™ tartozékokra és 2 év garanciát az e-multi-star™
termékekre.

A terméket leteszteltük, videónkat itt nézheted meg: Egy eszköz öt feladatra – WOLF-GARTEN E-MULTI-STAR™ TESZT