Ajánló

Tuti tipp: ezekkel a praktikákkal tisztíthatod meg könnyedén a grillrácsot

Ki ne szeretne grillezni a barátokkal egy kellemes nyári estén? A mosogatásért és grillrácstakarításért valószínűleg már kevesebben rajonganak. Van egy jó hírünk: a grillezés utáni romeltakarítással sem kell sokat bajlódni, eláruljuk a nagy titkot!

A kerti grillezések általában éjszakába nyúló program, ami után már nem igazán van kedvünk nekiállni takarítani. A poharakat, tányérokat még csak-csak, de hogy még a grillrácsot is lemossuk ?! Valljuk be, ezt a legtöbben elnapoljuk, még akkor is, ha tudjuk, másnap nem lesz annyira egyszerű az odakozmált maradék levakarása.

Van azonban egy-két egyszerű megoldás, hogy takarítsuk le minden macera és nehézség nélkül a grillrácsot:

  • Ha elkészültek a húsok, de a szén még ég, ne oltsd el! Egy hagymát vágj ketté, szúrd fel egy villára, és dörzsöld át vele a rácsot. Ezzel az egyszerű praktikával sokkal könnyebben lejön majd a sok odaégett falat!
  • Ha már odakozmált a grillezett hús, zöldség, kolbász vagy sajt, önts egy szórófejes flakonba almaecetet, tedd egy újságpapírra a grillrácsot. Fújd meg a rács mindkét oldalát alaposan almaecettel, és hagyd hatni 5–10 percig. Ezután drótkefével könnyedén le tudod dörzsölni a rácsot.
  • Szódabikarbóna, az igazi jolly joker: egy kis vizzel keverd össze a szódabikarbónát, majd  kend be a koszos rácsot. Ezután nincs más dolgot, csak várni. Másnap egy durvább szivaccsal vagy akár egy összegyűrt alufólia labdával alaposan dörzsöld át a rácsot. Megfogsz lepődni az eredményen!

Az idei grillezéshez pedig szuper eszközöket is találsz – ha eddig még nem szerezted volna be:

kert, grill

1. Grillrács-tisztítókefe, Mall.hu 3.090 forint
2. Füstölő, Grillpláza 15.900 forint
3. Kerti szék, Jysk 22.900 forint
4. Grillkészlet, Grillpláza 25.900 forint
5. Húshőmérő, Grillpláza 7.500 forint
6. Grillrács-tisztító, Edigital 1.790 forint
7. Kültéri szőnyeg, Butlers 6.990 forint
8. Bambuszfedővel ellátott üvegtál, Ikea 1.290 forint
9. Fatál, H&M Home 6.990 forint
10. Napelemes lámpa, Ikea 2.990 forint
11. Grillbegyújtó, Grillpláza 21.900 forint
12. Sütő, Edigital 3.490 forint
13. Grillező, Praktiker 39.990 forint
14. Halas tányér, H&M Home 2.990 forint