tetves paradicsom
Kerti tanácsok

Tetves a paradicsom? – 4 vegyszermentes szer levéltetű ellen – videó

A szelíd növényvédelemnek szánt videósorozatom első részében a vegyszermentes növényvédelem szükségességéről, a megelőzésről, öntözésről, a talajvédelemről volt szó.

Ebben a második részben egy igen gyakori problémával foglalkozom, mégpedig a levéltetűvel, ugyanis még a paradicsomokat sem kíméli olykor a súlyos levéltetű fertőzés.

Ezek az apró és alattomos kártevők megcsapolják és szép lassan elszívják a növények életerejét – talán ezért is olyan hatásos ellenük a fokhagyma! Ha hagyjuk elszaporodni ezeket a kis mini-vámpírokat, idővel akár el is pusztíthatják a növényt, ezért nagyon fontos, hogy idejében lépjünk fel ellenük.

Szerencsére több olyan vegyszermentes permetszer is készíthető, amivel véget vethetünk a fertőzésnek, és nem kell kemikáliákkal mérgeznünk a veteményest. Jöjjön most négy olyan recept, amit bárki házilag is könnyen el tud készíteni. Tarts velem, és legyél Te is Szelíd Kertész!

Az erős, egészséges növényekért a Viano szerves paradicsom tápot ajánljuk, mely most már kapható a KertSopban: shop.kert.tv

 

Ha tetszett a videó, ne felejts el feliratkozni a Kert TV youtube csatornájára, hogy mindig azonnal értesülj a legfrissebb videókról!

 

A facebook oldalunk pedig egészen nagyszerű! Gyere és légy a közösségünk tagja:

facebook.com/otthonakertbentv