modern, konyha, kültéri
Ajánló

Csodaszép kültéri konyhák

A bogrács mellett töltött estéken gyakran ábrándozol arról, ha egyszer lesz kerted, nem maradhat ki belőle a szabadtéri konyha kemencével, füstölővel? Hangulatos szabadtéri konyhákra gyűjtöttünk példákat itthonról és külföldről. Meríts ötletet belőlük!

Mi, magyarok a szabadtéri főzésben biztosan nagyok vagyunk, elég egy tűzrakóhely, és máris sisteregnek a szalonnák, parázson sül a fóliába tekert krumpli vagy zöldségköret, pirul a rablóhús a nyárson, rotyog a bográcsban a halászlé, a pörkölt, és tárcsán pirulnak a pácolt húsok.

Kemence és hűtő a kertben

Külföldön nagy, itthon pedig egyre nagyobb divat tökéletesen felszerelt kültéri konyhákat építeni a kertbe, ahonnan az étkező mellett a mosogató, a munkapult, a grill, a kemence, a tűzhely és a hűtő sem hiányozhat.  A kemenceépítésnek Magyarországon nagy hagyományai vannak, és egyre korszerűbb változatok születnek, akár modern, akár népies külsővel. Sok hazai kemencekészítő foglalkozik már teljes nyári konyhák összerakásával is. Olaszországban és Amerikában viszont inkább pizzasütő kemencék építése a népszerű. Most ezekből gyűjtöttük össze a leghangulatosabbakat a modernebb megoldásoktól a szerény, vidékies stílusú konyhákig.

konyha, kert

Ugyanez olaszos verzióban pizzasütő kemencével és kandallóval.

A teraszon is elfér egy kemence, így legalább közel van a benti konyha – ez sem egy utolsó szempont!

Rusztikus hangulat a hátsó kertben!

Vadregényes kényelem avagy szalonnasütés fotelból.

modern, konyha, kültéri

modern konyha bájos rusztikus székekkel

Igazi nyári hangulat szőlőlugassal. Egyszerű, de mégis megvan a maga varázsa.

Gyönyörűen csempézett veranda, romantikus grillezős estékhez!

Még több csodaszép kültéri konyha:

Heston Blumenthal kültéri konyhája

 

 

 

 

Jardines de estilo rústico por Design Outdoors Limited
 
 

IKEA

 

 

(Fotók:pinterest)