Szép kertek

Szép kertek nyomában: A Nong Nooch botanikus kert Thaiföldön

Ma melegebb tájak felé húz a szívünk, ezért Délkelet Ázsiába invitálunk Titeket, ahol egymást érik a szebbnél szebb  trópusi botanikuskertek, de a pálmát a thaiföldi Nong Nooch Botanikus Kert viszi el. 

Szó szerint, mivel itt található a világ legnagyobb pálma-gyűjteménye is! Ezen kívül vannak bonsai fácskák, páfrányok, kaktuszok, orchideák, cikászok, cserjék és még sok-sok szép növényfajta.

nong nooch botanikus kert

Pattayától déli irányban 500 hektáros területen található ez a csodálatos édenkert. A területet Mr Pisit Tansacha és Mrs Nongnooch Tansacha 1954-ben vásárolta, azzal a szándékkal, hogy gyümölcs és zöldségtermesztéssel foglalkozzanak. Azonban meggondolták magukat és inkább trópusi kertet, „paradicsomot” hoztak létre orchideákkal, kaktuszokkal, virágokkal,cserjékkel és szökőkutakkal. A látogatók számára 1980-ban nyitotta meg kapuit.

Nong Nooch Botanikus Kert Pálmák

Pálmaliget

A parkban, mely gyakran egy tündérmese díszleteit idézi, egymást érik a mesebeli látványkertek: egy francia, egy olasz és egy, a helyi hagyományokat követő virágos kertet foglal magába. De még az angoloknak is jut egy kicsinyített Stonehenge.

Nong Nooch Botanikus Kert Francia látványkert

A Francia kert

Nong-noch-botanikus-kert-francia-kert

 

nong-nooch-kert-olasz-kert

Az olasz látványkert

 

nong-nooch-botanikus-kert-stonehenge

Stonehenge

A kert különlegessége, hogy számos különböző pálma- és páfrány fajtát mutat be. Mindenekelőtt ázsiai, amerikai és közép-afrikai pálmákat és páfrányokat lehet megtekinteni.

nong-nooch-botanikus-kert-thaiföld

 

 

nong-nooch-botanikus-kert

A látogatók nem csak a kertekben gyönyörködhetnek, hanem a szokásos állatshow-kon kívül betekintést nyerhetnek a thai hagyományokba, művészetekbe, megismerkedhetnek a hagyományos építésű thai házakkal, falvakkal, a thai hagyományokkal.

1

Egyszóval látnivaló, megcsodálni való van bőven a Nong Nooch Botanikus Kertben, ha erre jártok, mindenféleképpen szánjatok rá minimum egy napot. Megéri, ígérjük 🙂

A kert honlapját további információkért itt találjátok.

Forrás: itt