növénytársítás
Ajánló

Növénytársítás: képes kalauz a legjobb növénypárosításokhoz

Lehet, hogy növényeid, zöldségeid, gyümölcseid nem úgy növekednek, teremnek, ahogyan szeretnéd, de mégsem szeretnél mesterséges eszközökkel beavatkozni, hogy a legjobbat hozhasd ki belőlük. Próbálkoztál már a növénytársítással?

Mi az a növénytársítás?

Ez a természetes és egyszerű módszer tulajdonképpen azt jelenti, hogy olyan növényeket ültetünk egymás mellé, amelyek segítik egymás növekedését és egészségének megőrzését.

Az egyik legjobb példa a körömvirág és a sarkantyúka. Ha ezeket a kedvelt virágokat zöldségeid közé ülteted, konyhakerted nemcsak szebb lesz, de a virágok árnyékolják is majd a talajt és visszaszorítják a gyomok növekedését, miközben bizonyos kártevőket is távol tartanak.

Ugyanakkor vannak olyan társítások, melyek kifejezetten előnytelenek, azaz amikor két növény rossz hatással van egymásra. Például a paradicsom és a zöldbab. Persze nem azért, mert nem szimpatizálnak egymással, hanem a növények magasságkülönbsége miatt a paradicsom árnyékot fog vetni a kisebb méretű zöldbabra, ami a kevés napfény miatt nem fog tudni növekedni, teremni.

Az alábbi HomeAdvisor által készített ábra alapján nagyon egyszerű megtervezni, melyik növény mivel passzol a legjobban, és milyen társításokat jobb elkerülni.

novenytarsitas

Minőségi vetőmagokért keresd fel bátran a webshopunkat SHOP.KERT.TV

csúcsminőségű vetőmagok nagy választéka