grillracs tisztítás
Ajánló

Tuti tipp: ezekkel a praktikákkal tisztíthatod meg könnyedén a grillrácsot

A kerti grillezések általában éjszakába nyúló program, ami után már nem igazán van kedvünk nekiállni takarítani. A poharakat, tányérokat még csak-csak, de hogy még a grillrácsot is lemossuk ?! Valljuk be, ezt a legtöbben elnapoljuk, még akkor is, ha tudjuk, másnap nem lesz annyira egyszerű az odakozmált maradék levakarása.

grillrács tisztítása

3 egyszerű praktika a grillrács letisztításához

  • Ha elkészültek a húsok, de a szén még ég, ne oltsd el! Egy hagymát vágj ketté, szúrd fel egy villára, és dörzsöld át vele a rácsot. Ezzel az egyszerű praktikával sokkal könnyebben lejön majd a sok odaégett falat!
  • Ha már odakozmált a grillezett hús, zöldség, kolbász vagy sajt, önts egy szórófejes flakonba almaecetet, tedd egy újságpapírra a grillrácsot. Fújd meg a rács mindkét oldalát alaposan almaecettel, és hagyd hatni 5–10 percig. Ezután drótkefével könnyedén le tudod dörzsölni a rácsot.
  • Szódabikarbóna, az igazi jolly joker: egy kis vizzel keverd össze a szódabikarbónát, majd  kend be a koszos rácsot. Ezután nincs más dolgot, csak várni. Másnap egy durvább szivaccsal vagy akár egy összegyűrt alufólia labdával alaposan dörzsöld át a rácsot. Meg fogsz lepődni az eredményen!