Ajánló

3 fontos gondozási tipp a korallvirág hosszú virágzásához

A bájos korallvirág – vagy latin nevén Kalanchoe blossfeldiana   apró, élénk színű virágaival hosszú időn át ellensúlyozhatja a téli szürkeséget, csak tudni kell bánni vele! Akár az adventi koszorút is pótolhatja: elhelyezhetünk köré pár fenyőágat, illatos gyertyát, egy ünnepi asztali futó és máris kész a szép ünnepi asztal egész decemberre!

korallvirág

Korallvirág

A korallvirág egzotikus múlttal rendelkezik. A nemzetség tagjai Afrika, az Indiai óceán, India és Malajzia területéről származó, gyakran pozsgás levelű félcserjék. Latin nevén – kalanchoe – Michel Adanson botanikus nevezte el 1763-ban, méghozzá a virág kínai neve után. A virágboltosok lobbi szervezetének és élelmes botanikusoknak köszönhetően a nyolcvanas években megnövelték a növény virághozamát, és ennek köszönhetően azóta is tart sikerszériája.

A korallvirág sikerének titka, hogy egész évben virágzik. Ehhez azonban be kell tartanunk a következő 3 fontos szabályt:

1, Kapjon sok fényt!

A korallvirág igen fényigényes növény, de a tűző naptól óvni kell. Tizenkilenc – húsz fok az ideális hőmérséklet számára, télen is a hűvösebb teleltető helyeket kedveli.

2, Locsoljuk gyakran, de csak kicsit!

Azaz nem szabad túlöntözni! Mivel a pozsgások családjába tartozik, a leveleiben tárolja a vizet. Fontos, hogy mindig nedves legyen a talaj, de ne álljon pangó vízben.

3, Metsszük vissza!

Ha elvirágzott, az elhalt virágot és a zöld részt is vágjuk le a növényről, így ösztönözve az újabb virágzásra! Kéthetente tápoldatozzuk!

Ha ennek a három szabálynak a betartására mindig ügyelünk, akár egész évben gyönyörködhetünk pompás virágzatában.

A korallvirágról készített rövid videónk megtekintéséért kattints a képre!