kulteri-nappali-balkonon
Balkonkert

Modern kültéri nappali a balkonon – Otthon a kertben

Adásunkban visszatérünk a városba, és egy üres, kopár erkélyből egy nap leforgása alatt egy igazi élménykertet varázsolunk.

 Mindig lehangoló látványt nyújtanak az üresen álló, kopár  városi balkonok. Adásunk házigazdája sem tudott vele igazán mit kezdeni, ezért keresett meg minket, hogy adjunk tanácsot, hogyan lehetne ebből az élettelen térből egy kültéri oázist, egyfajta kültéri nappalit létrehozni.

Mi elfogadtuk a meghívását és megígértük, hogy eljövünk és életet lehelünk a kopár balkonba. A balkon nagy mérete miatt adta magát az ötlet, hogy egy kültéri nappalit lenne érdemes alkotni, egyfajta élménykertet, ahol a házigazda munka után megpihenhet, ellazulhat, baráti összejöveteleket tarthat, akár egy igazi kertben!

Ehhez persze szükség van a megfelelő árnyékolási rendszerre és sok kényelmes ülő- és fekvőalkalmatosságra és felmerült a műfű használatának ötlete is, amit aztán be is vetettünk. A tervezéshez természetesen ismét segítségül hívtam Juditut, kedvenc DIY lakberendezőnket, aki rengeteg kreatív ötlettel dobta fel az erkélyt, melyek részletes leírását megtaláljátok a honlapján. Az adásban szó lesz még a balkonra kerülő növényekről, a világításról, az árnyékolásról. 

Tarts velünk, töltsd fel magad inspirációval a tavaszra!