alternativ szárazvirág karácsonyfa
Ajánló

A Winterthur Múzeum ikonikus szárazvirág karácsonyfája

A Winterthur Múzeum, Kert és Könyvtár a Delaware állambeli Winterthurban található és az Egyesült Államok egyik leggazdagabb régi dísz- és használati tárgy gyűjteményének ad helyet. De nem csak e tekintélyes kollekció miatt népszerű a múzeum; egy 400 hektáros, erdős, ligetes birtokon található, csodálatos kertjét az USA legszebb kertjei között tartják számon és 1986 óta minden évben felállítják ikonikus szárazvirág karácsonyfájukat.

Winterthur kapuit 60 évvel ezelőtt nyitotta meg a nagyközönség számára Henry Francis du Pont (1880-1969), régiséggyűjtő és kertészmérnök. A múzeum az amerikai díszítő művészetek fő központja, mintegy 90 ezer, az USA-ban 1640 és 1860 között készített és használt dekorációs- és használati tárgy van itt kiállítva.

A 175 szobányi gyűjteménnyel és a hozzátartozó híres kutatói könyvtárával Winterthur az észak-amerikai művészet és kultúra egyik fellegvára.

A kiemelt karácsonyi időszakban számos izgalmas program és mesésen feldíszített terem fogadja a látogatók hadát, de a fő attrakció mindig a több, mint 4 méter magas száraz virágokból készített karácsonyfa. Ha arra jártok, csodáljátok meg helyettünk is! 🙂

szárazvirág karácsonyfa

Utolsó simítások a több, mint 4 méter magas karácsonyfán

A növények gyűjtése

A karácsonyfát többnyire a hatalmas kert virágaival díszítik, amiket márciustól kezdődően egészen év végéig gyűjtenek, szárítanak és tartósítanak. 

A felhasznált virágok:

Kerti hortenzia (Hydrangea macrophylla), Közönséges cickafark (Achillea millefolium), Egynyári sóvirág (Limonium sinuatum), Üröm (Artemisia), Sáfrányos Szeklice (Carthamus tinctorius), Bíborka (Gomphrena globosa), Nyúlánk sarkantyúfű (Delphinium elatum), Lampionvirág (Physalis alkekengi), Rézvirág (Zinnia), Ammi majus, Nárcisz, Ezüst celózia (Celosia argentea var. cristata), Bazsarózsa (Paeonia), rózsa többek között

karácsonyfa szárazvirágokból

 

 

 

 

szárazvirág karácsonyfa Winterthurban

 

szárazvirágok

csodálatos szárazvirág kavalkád

 

szárazvirág karácsonyfa

Teljes pompában Winterthur száraz virágokból készített karácsony fája