ciklámen gondozása
December

Így gondozd a cikláment, ha azt akarod, hogy sokáig szép legyen – videó

A ciklámen az egyik legnépszerűbb “téli szobanövényünk”, ami ilyenkor, a téli időszakban hozza szebbnél szebb színes virágait.

Októbertől egész áprilisig virágzik, és népszerűségéhez az is hozzájárul, hogy  nemcsak virágaival díszít, de sima vagy fodros szélű, márványozott levelei önmagukban is csodaszépek.  

Nemesítése a 19. században kezdődött el, és a mai napig is tart, hiszen számtalan új szín és forma gazdagítja a ciklámenek családját, melyekből a kerti fajtákról itt olvashatsz bővebben: Az árnyékos kertek hercegnői – a kerti ciklámenek.

Vannak köztük nagyobb és kisebb fajták is. Az apróbb ciklámenek enyhén illatosak, a nagyobb növényeknek nincs illata. Színválasztékuk is széles skálán mozog, a fehér, rózsaszín és a piros szín különböző árnyalataiban tündököl.

Ahhoz azonban, hogy sokáig virítsanak, és minden évben gyönyörködhessünk szép virágaiban, egy-két dologra oda kell figyelni a gondozásuknál, mivel ez némileg eltér egy átlagos szobanövénytől. Mutatom, mire ügyelj!

Kiemelt kép: mein-schoener-garten.de

Ha tetszett a videó, ne felejts el feliratkozni a Kert TV youtube csatornájára, hogy mindig azonnal értesülj a legfrissebb videókról!

 

A facebook oldalunk pedig egészen nagyszerű! Gyere és légy a közösségünk tagja:

 

facebook.com/otthonakertbentv