fermentált paradicsom
Érdekességek

Fermentáljunk savanyúságot zöld paradicsomból! – videó

Remélem, nálatok is olyan bőven termett idén a paradicsom, mint az én kertemben. Ha már kilecsóztátok magatokat erre az évre (és a következőre is), de még mindig roskadoznak a paradicsomtövek a félig érett parikkal, akkor érdemes közelebbről megismerkednetek a zöldség savanyítás egyik egyszerű módszerével, a fermentálással

A fermentálás a legősibb módszerünk a zöldségek, gyümölcsök hűtő és fagyasztó nélküli tartósítására, de sokkal több annál. A fermentált ételek tápértéke jóval nagyobb, mint egy befőttnek, vagy ecettel eltett savanyúságnak, és sokkal könnyebb az emészthetőségük is. Mivel a fermentálás során megnövekszik a hasznos baktériumok száma, rengeteg olyan probiotikumot és enzimet tartalmaz, amelyek segítik az emésztést és erősítik az immunrendszert.

A fermentálás tehát nemcsak rendkívül egyszerű, de tényleg nagyszerű módszer arra, hogy a bőséges paradicsom termésünket eltegyük télire.  Mutatom is, milyen egyszerű ez a folyamat!

Ha tetszett a videó, ne felejts el feliratkozni a Kert TV youtube csatornájára, hogy mindig azonnal értesülj a legfrissebb videókról!

 

 

A facebook oldalunk pedig egészen nagyszerű! Gyere és légy a közösségünk tagja:

 

facebook.com/otthonakertbentv