szép gyep praktikák
Ajánló

Tuti tipp: ezekkel a praktikákkal marad szép a gyeped!

Mitől marad szép a gyep? Nem titok, eláruljuk!

 

szép gyep praktikák

Nyírjunk füvet gyakrabban!

Minél gyakrabban és minél kevesebbet. Ez a szép gyep egyik titka. A rendszeres nyírás sűrűvé, rendezetté teszi gyepünket. Az év elején a fűnyíró pengéit hagyjuk magasabban, kb. 3 cm-en, de később nyeshetjük rövidebbre, 2 centisre a füvet akár heti két alkalommal is. Szárazabb, csapadék mentesebb időszakban hagyjuk kicsit megnőni.

Tartsuk rendben a szegélyeket!

Ez is fontos, ha azt akarjuk, hogy a gyepünk makulátlanul fessen. A szegélyeken túlnövő fű rendezetlen benyomást kelt, úgyhogy próbáljuk rendben tartani ezt a részt is. Megéri a fáradságot! Dolgozhatunk ollóval, vagy elektromos szegélynyíróval, utóbbi használata esetén használjunk védőszemüveget és mindenképpen tartsuk be a biztonsági előírásokat. Bár ez a munka apróságnak tűnhet, de az összkép szempontjából elképesztően hatásos tud lenni.

Tüntessük el a kopasz foltokat!

A fűben jelentkező foltokkal már foglalkoztunk itt, de az ismétlés a tudás anyja. Sok helyen előfordul, hogy füvünk foltos, vagyis bizonyos területeken nincsen fű. Nem elég, ha ezekre a részekre fűmagot szórunk, mert vagy elmossa az eső, vagy elfújja a szél, vagy felszedegetik a madarak.

Létezik viszont egy remek megoldás. Keverjünk össze egy vödörben virágföldet, trágyát, és fűmagokat, ezt öntözzük meg vízzel, hogy nedves legyen. A kopasz területeket fedjük be ezzel a keverékkel, majd lapítsuk le őket. A földdel elkevert fűmag így biztosan nem fog megsérülni, vagy elkallódni. Figyeljünk oda, hogy ez a föld ne száradjon ki!

szép gyep praktikák