tavaszi hagymások őszi ültetése
Ajánló

Ültessünk tavaszi hagymásokat!

Pirosak, sárgák, lilák, kékek, bordók, ráadásul megelőzve minden más virágzót, rögtön a zord tél befejeztével boldogítanak minket ezzel a pompával! Ehhez azonban most, ősszel kell elvégezni a megfelelő előkészületeket.

hagymások őszi ültetése

Nárciszok Fotó: El blog de la tabla

Ugyanis a tavaszi hagymások ültetését mostanában kell elkezdeni, a nagy meleg levonultával, de akár decemberig is kihúzható, ha enyhe az ősz. Tulajdonképp addig lehet őket ültetni, amíg a talaj nem annyira fagyott, hogy ne tudjunk benne ásni!

hagymások őszi ültetése

Tavasszal virágzó hagymás virág őszi ültetése Fotó: El blog de la tabla

A másik nagyszerű dolog a hagymásokkal kapcsolatban, hogy szinte bárhova lehet őket ültetni! A talajra nem különösebben érzékenyek, csak az a fontos, hogy laza szerkezetű és jó vízáteresztő legyen. A hagymák kifejezetten háklisak a pangó vízre! Azért némi szerves trágyának ők is örülnek!

Tavaszi hagymások a kertben Fotó: El blog de la tabla

Viszonylag általános szabály, hogy az optimális ültetési mélység a hagyma két-háromszorosa, tehát nem kell, sőt nem is szabad túl mélyre ültetni őket. Legmélyebbre, 20-25 cm-re a nárciszok kerülnek, 10-15 cm-re ültethetők a jácintok, tulipánok, a legkisebb hagymásokat pedig elég 10 cm-re ültetni.

tavaszi hagymások őszi ültetése

Tavaszi virágágyás hagymásokkal Fotó: El blog de la tabla

Utolsó jó tanács: ne spóroljunk a virághagymák megvásárlásánál, mert az akciós, közértben megszerezhető hagymákból igen gyakran csenevész virágok fejlődnek.

Felsorakoztak a hagymák az ültetésre Fotó: El blog de la tabla

 

A jó minőségű Kiepenkerl és Pegasus tavaszi hagymásokat keresd most a webshopunkban! Shop.kert.tv