sárkánytátika
Ajánló

VICCES KEDVÉBEN LEHETETT A TEREMTŐ, AMIKOR EZEKET AZ ORCHIDEÁKAT ALKOTTA

Sajátos humora van olykor a természetnek. Az emberek rengeteg olyan fát, növényt, természeti képződményt örökítettek már meg az idők során, amelyek bizonyos alakzatokat, növényeket, vagy állatokat formáznak. Ezek közül talán az orchideák öltik magukra a legváltozatosabb és legérdekesebb formákat.  

 

Pólyás babák (Anguloa Uniflora)

Pólyás babák (Anguloa Uniflora)

A virág, mint szaporító szerv, egyetlen fő célra lett teremtve – magához vonzani a beporzókat, mint például a rovarokat, vagy madarakat. Ezt a funkciót a színeik és formájuk meglepő evolúciós fejlődése irányítja, néhány közülük bizonyos formákat, növényeket, vagy állatokat formáz.

darth weader

Darth Vader (Aristolochia Salvadorensis)

Happy Alien (Calceolaria Uniflora)

Egy vidám alien (Calceolaria Uniflora) és társai

unnamed (9)

A színpompás orchideák színei vonzzák a rovarokat és az állatokat, jelezve, hogy ezek a virágok tele vannak ízletes nektárral. Kialakult formáik által vonzzák, illetve taszítják a beporzókat. Néhány virág inkább a méhek körében közkedvelt, míg mások tökéletesek a kolibrik, vagy különböző rovarok számára.

Halálfej, Snap Dragon (Antirrhinum)

A sárkánytátika koponya alakú magházai (Antirrhinum)

Lenyűgöző színeik, és biológiai sokféleségük más típusú teremtményeket is vonzanak, például minket, embereket. Az orchidea szerelmesei értékelik az ehhez hasonló virágokat, azért, mert hasonlítanak más felismerhető objektumokra, ami bár a véletlen műve, de határozottan szórakoztató!

unnamed (3)

Csókvirág (Psychotria Elata)