Balkonkert

Íme a balkonfelújítás felhívásunk nyertesei

Facebook oldalunkon nemrég felhívást tettünk közzé, amiben újjávarázsolandó erkélyeket kerestünk. Persze a hír futótűzként terjedt, és rengeteg jelentkezés érkezett. De mint a Hegylakó c. filmben, itt is csak egy maradhatott. Mi alapján döntöttünk? Megmondjuk.

Felhívásunkra levélben kellett jelentkezni, és a sok levél közül rögtön megnyerte a tetszésünk Vera levele, egyrészt Puding macska miatt (bevalljuk, az Otthon a kertben csapata menthetetlen macska – és egyéb állat rajongó), és a képekből kiderült, hogy Vera valóban “növénybarát”, ami természetesen fontos, hiszen mi is szívesebben megyünk olyan helyre szépítgetni, ahol biztosak lehetünk abban, hogy fáradozásaink nem vesznek kárba, megbecsülik a munkánkat és a növényeknek is jó gondját viselik majd.

balkonfelujitas

Nem volt mellékes az erkély mérete sem. Bár alapvetően kis erkélyeket kerestünk, egészen aprók nem jöhettek szóba, hiszen a stábnak és a szereplőknek is el kell férnie rajta.  És be kell valljuk, a szép fa lambéria is közrejátszott, hiszen ez mutatós háttérként  tudott szolgálni a forgatáshoz.

balkonfelujitas

 

balkonfelujitas

És végül, de véletlenül sem utolsó sorban, Veráék kedves levele nyerte meg az Otthon a Kertben kreatív csapatának voksát.

Íme:

“Kedves Márk és az Otthon a Kertben Csapata!

Nem is tudom hol kezdjem, amikor megláttam a felhívást az Otthon a Kertben második évadához, majdnem kiugrottam a bőrömből. 🙂
Három fős kis családunk nemrég költözött egy óbudai társasház legfelső emeletére, ahol bár nagyon sok a potenciál, egyelőre kietlenség honol az erkélyen.
Erkélyünk mérete 3,5mx1,6m, járólapozott, vízelvezetővel felszerelt és fa lambériával
díszített.
Sajnálatos módon felülről nem nagyon védett, így az eső jelenlegi állapotában majdnem teljes felületén áztatja.
Én magam nagy balkonkertészet rajongó vagyok (ezért a munkahelyemen is én lettem a növényfelelős)és az elmúlt két év során is igyekeztem az aktuális erkélyünkön kibontakozni (erről is van pár fotó). Nagyon szerettem volna egy madártávlatból is látható zöld foltot alkotni a budapesti utcák épületrengetegében. Emellett pedig ültetni valamit, amit utána jóízűen el tudunk fogyasztani azzal a tudattal, hogy én termeltem a két kezemmel.
Ahogy az első évad adásait néztük, csak ámultunk, hogy a semmiből milyen szuper kis
birodalmakat hoztatok létre.
Judit és a fiúk kreativitása határtalan, imádtuk a bohém ötleteket és a praktikus
megoldásokat minden részben!
Számunkra egy fontos szempont van az erkély kialakítása során, ez pedig a kis családunk harmadik tagja, a cicánk, aki jó időben szeret sok időt kint tölteni és a galambokat lesni. Ezért nagyon fontos, hogy a növények ne legyenek rá veszélyesek, ha esetleg megrágná őket.
Ezzel szerintem sok macskatartó nincs is tisztában.
További info rólunk: én egy online marketing ügynökségnél dolgozom, mint tanácsadó, párom pedig szállodai és turisztikai szakértő.
Nagyon boldogok lennénk, ha a segítségetekkel az erkélyünk új életre kelne és egy zöldellő csodabirodalommá válna.
Izgalommal várjuk a válaszotok és persze az új évadot!
Üdv,
Vera, Marci és Puding cica”