városi tetőkertek
Balkonkert

Elképesztő városi tetőkertek

Alapvetően minden lakásban élő ember a szíve mélyén vágyik egy kis zöldre, egy kis természetre. Ha nincs erkélyed, azt szeretnél, ha van, akkor pedig tetőteraszt, ha tetőteraszod van, akkor pedig kertet. Kivéve, ha ilyen szuper tetőkerted van!

A nagyvárosokban és betondzsungelekben sem lehetetlen zöld oázisokra bukkanni: csak lehet, hogy felfelé kell fordítanunk a fejünket! Mutatunk pár elképesztően gyönyörű tetőkertet.

A tetőkertek királya ez a kétemeletes lakás, amit szinteltolással alakítottak ki. Ennek a bravúrnak köszönhetően nem csak egy, hanem két tetőkerttel is rendelkezik. Hangulatos és csodaszép!

varosi-tetokert

 

Szeretjük az egyszerű, de nagyszerű megoldásokat, amelyekből nem hiányzik egy kis kreativitás sem. Lépj ki a természetbe!

varosi-tetokert

A retro stílusú járólap tökéletesen harmonizál a szürke design kerti bútorokkal. A növények pedig kifogástalan kerti hangulatot varázsolnak ennek a tetőnek.

varosi-tetokert

A tetőteraszok következő szintje, ahol külön hely van kialakítva a nagy családi közös étkezéseknek, és van egy kényelmes beszélgetésekre alkalmas kuckózos sarok is. Itt aztán tényleg szabadok lehetünk.

varosi-tetokert

Üveges terasz, ahol semmi nem marad rejtve a szemek elől. Bármennyire is giccsesnek hat ez a naplemente a lobogó tűz mögött ülve, mi beleszerettünk.

varosi-tetokert

Elérkeztünk ahhoz a ponthoz, amikor túlzás egy „egyszerű” tetőkertről beszélnünk. Jakuzzi és luxus mindenekfelett. Csodálatos!

luxus városi tetőkert

Luxus tetőkert luxus panorámával

A sok növénynek köszönhetően gyakorlatilag teljesen elfeledkezhetünk arról, hogy egy belvárosi ház tetején hűsölünk egy napernyő alatt. Semmi túlzás, csak két kerti ülőke és mi, és már kezdődhet is a feltöltődés.

városi tetőkert

zöld oázis a belvárosban

A végére hagytuk a legjobbat! Egy rendkívül elérhető berendezésű, ötletes tetőteraszt. Mi imádnánk ezt a kis modern kuckót. És Ti?

városi tetőkert

 

(Fotók: pinterest)