kültéri konyha
Ajánló

Ezek a legmenőbb kerti bútor trendek idén

Manapság már a kert és a kerti bútorok is lehetnek „okosak”. Távirányítóval különféle színűvé varázsolható kerti kanapék és a különféle ledes bútorok tartoznak a legújabb őrületek közé. Boncz Péter, a Praktiker szezonális és kihelyezésekért felelős értékesítési osztályvezetője szerint kényelmes és környezetbarát bútorokkal, rengeteg párnával a nappali szoba hangulata megelevenedhet idén a kerünkben.

Távirányítós és világító bútorok

Rendkívüli hangulatot tud varázsolni, ha a kertben vagy a teraszon ledes bútorokat helyezünk el. Színváltósak, így kerti partikhoz, baráti összejövetelekhez, bulikhoz ideálisak. A bútorok színét és fényintenzitását a hangulathoz igazodva távirányítóval lehet változtatni. A fény egyébként is kiemelt szerepet játszik a kertberendezésnél, Boncz Péter szerint a szolár lámpák is nagyon jó atmoszférát teremtenek. A kerti bútorok stílusához igazodó szettek közül válogathatunk: a dizájn daraboktól a minimalista, kopott rezes és bronzos lámpásokig széles a paletta.

vilagito-kerti-butor

 

kert, kerti bútor, trend, vilagito

 

modern-kerti-butor-vilagito

 

Strapabíró és környezetbarát

A szakértő szerint érdemes hosszabb távra választani, erre a célra az UV-stabil, kültéren kezelés nélkül is legalább húsz évig kitartó műrattan bútorok a nyerők. Felületüket tartós, speciális, környezetbarát bevonattal kezelték. Egyedül a fagyveszélyre kell figyelni, ezért télre érdemes őket bevinni a teraszról vagy a kertből. Az idei kertibútor-trendek közé tartozik, hogy újrahasznosított anyagok felhasználásával készülnek, ami Magyarországon még újdonságnak számít.

kert, trend, murattan

Fotó: GardenExpo

Színes hangulat a kertben

Az év slágere a szürke-türkiz, de jó döntés, ha egységes szürke vagy egységes barna, esetleg bézs színű bútort választunk, ezek is dobogós helyezettek az idei kertdivatban. Idén is divatos a különféle anyagok kombinációja: rattan, alumínium, fa. Egyre nagyobb a hangsúly a kiegészítőkön is, amelyekkel otthonos légkört teremthetünk a szabadban. Színes párnákkal nincs unalmas kerti bútor, ezért is érdemes sok kiegészítőben gondolkodni.

kert, bútor, műrattan

Fotó: Designer Daily

Konyha a kertedben

A trendek szerint nemcsak a nappali, a konyha is kiköltözik a kertbe. Az egyre praktikusabb konyhai gépeknek köszönhetően sokszínű fogásokkal kápráztathatod el a vendégsereget. Az év egyik slágerterméke a kürtőskalács-készítő gép lesz, amellyel bárki könnyen, gyorsan tud édességet tekerni. 

konyha, kert

Heston Blumenthal kültéri konyhája