miniatűr világok palackkertben
Ajánló

Miniatűr világok palackkertben

Hidegre fordult az idő, de nem lankad a kertészkedő kedved? Akkor készíts palackkerteket, azaz kisméretű terráriumokat üvegben! De nem csak növényekkel lehet ám beültetni, hanem akár aprólékosan kidolgozott, miniatűr világokat is létrehozhatsz bennük. Pár ilyen miniatűr világ megalkotásával egész télen elpepecselhetsz, tökéletes szórakozás a hosszú téli estékre, a tevékenység terápiás hatásáról nem is beszélve!

palackkert miniatűr világgal

Túrázók vízesésnél miniatűr jelenet palackkertben

A palackkertek, dekoratív mini floráriumok népszerűsége lankadatlanul nő, és ennek jó oka van. Olyan izgalmas kompozíciókat, akár egész mini-világokat lehet bennük létrehozni, melyek abszolút egyedi, különleges atmoszférát teremtenek a lakásban. Mint minden kézzel végzett művészi tevékenységnek, vagy akár a kertészkedésnek, a mini florárium készítésének is bizonyítottan terápiás hatása van. 

Miniatűr világok palackkertben

Az egyik legelterjedtebb irányzatában egész miniatűr világokat hoznak létre: sziklás, vízeséses jeleneteket a természetjáróknak, idilli környezetben elhelyezett halastavakat a horgászoknak, meditáló buddha a sivatagban a jógásoknak, stb… Ehhez például csak egy ilyen sivatagi tájképet kell készíteni és beleültetni egy piciny buddha szobrocskát. Másik igen népszerű irányzat, amikor fosszíliákat helyeznek el ezekben a palackkertekben. A palackkert készítésről itt találsz részletes leírást: Készítsünk palackkertet!

Egyszóval végtelen a lehetőségek tárháza, hogy mivel népesítsük be ezeket a minikerteket. Kezdődhet tehát a téli minikertészkedés, de előtte jöjjön néhány nagyon inspiráló palackkert! 

 

horgász jelenet palackkertben

horgász jelenet palackkertben

 

palackkert buddhával

palackkert buddhával

 

miniatűr világ palackkertben

túrázók vízesésnél, miniatűr világ palackkertben

 

horgász jelenet palackkertben

horgász jelenet palackkertben

 

miniatűr, család, palackkert

 

különleges, tematikus, palackkert

 

lovas, tematika, palackkert

 

 

 

 

fosszíliák, palackkert

 

fosszíliák, palackkert

 

teáscsésze, palackkert

Forrás: a Kert.TV Pinterest oldala

Kiemelt kép: www.boredpanda.com