miyawaki-erdő
Április

MIYAWAKI-kiserdőkkel a jobb városi levegőért

Mostanában egyre több forgalmas út mellett láthattok Budapesten úgynevezett Miyawaki-kiserdőket, melyeket azzal a céllal telepítenek a zajos, rossz levegőjű utak mellé, hogy hatékonyabban kössék meg a port, tisztítsák a levegőt, mint a hagyományos ligetek.

Már ez önmagában épp elég indok volt nekem, hogy alaposabban utánajárjak ennek a japánból származó fa- és cserje telepítési módszernek, de amitől duplán érdekessé lett számomra a történet – és így remélem számotokra is -az az, hogy mint kiderült, a növények ültetéséhez a Főkert is a Mikomaxot, azt a mikorhizza gomba és biostimuláns terméket használja, ami már nekem is egy jó ideje a vesszőparipám.

A Miyawaki-erdők az ún. Miyawaki-módszerrel jönnek létre, melyet Akira Miyawaki , japán botanikus és ökológus fejlesztett ki és tett nemzetközileg elismertté. A módszer célja, hogy a tönkretett, degradált földterületeket minél gyorsabban és hatékonyabban helyreállíthassák a természetes növényzet segítségével.

De hogyan történik pontosan az erdő telepítése? Milyen növény kellenek hozzá és végül, de nem utolsó sorban: mi célból és hogyan használják fel hozzá a Mikomaxot? Videómban ezekre a kérdésekre keresem a választ.

Ha tetszett a videó, ne felejts el feliratkozni a Kert TV youtube csatornájára, hogy mindig azonnal értesülj a legfrissebb videókról!

A facebook oldalunk pedig egészen nagyszerű! Gyere és légy a közösségünk tagja:

facebook.com/otthonakertbentv