Gyep

Hogyan kell nyírni a füvet ősszel? – videó

A fű 14 fok fölött növekszik, tehát igenis nyírni kell a füvet ősszel. Hogy meddig, az az időjárástól függ. Egy langyosabb, csapadékos ősz esetén akár november végéig is eltologathatjuk rajta a fűnyírót. Ha tartósan 10 Celsius fok alatt marad a nappali hőmérséklet, akkor ne nyírjuk többet a füvet. Jobb, ha közepes magasságúra hagyjuk az utolsó nyírást. Ne maradjon hosszú, mert akkor elfekszik, és ez nem tesz jót neki, de a túl rövid, tőre nyírt gyep sem szerencsés megoldás, mert így kiszolgáltatottabb a hideg időjárásnak.

Nem csak a gyep és a természet hajtja fejét téli álomra hamarosan, hanem a kerti gépek is. Gondoskodjunk róla, hogy megtisztított állapotban kerüljenek be a garázsba vagy fészerbe, hiszen tavasszal ismét szükség lesz rájuk. Addig persze még van még két hónapunk, úgyhogy nyírjuk serényen a füvet, szellőztessük, gondozzuk és ápoljuk, így garantáltan nem a szomszédé lesz zöldebb.

Most pedig megmutatom, hogy mire ügyelj az októberi fűnyírásnál. 

 

Ha tetszett a videó, ne felejts el feliratkozni a Kert TV youtube csatornájára, hogy mindig azonnal értesülj a legfrissebb videókról!

 

A facebook oldalunk pedig egészen nagyszerű! Gyere és légy a közösségünk tagja:

 

facebook.com/otthonakertbentv