Inspiráció

Séta a fellegekben – avagy Avatár tükröződő üveghídjai

Aki látta az Avatár című filmet, biztosan emlékszik a gyönyörű lebegő sziklákra. Ezek eredetije a kínai Zhangjiajie nemzeti parkban található. Persze nem lebegő formában! Ellentétben az ide tervezett hidakkal, amik nagyon is lebegni fognak! Legalábbis ezt az érzést fogják majd kelteni!

A francia  Martin Duplantier építésziroda ugyanis három olyan hidat tervez a park legmagasabb csúcsai közé, melyek a levegőben sétálás élményét hivatottak megadni a bátrabb látogatóknak.

zhangjiajie-üveghíd

A legfelső híd egy tükröződő elipszis lesz, ami emiatt teljesen beleolvad a környezetbe. Ha pedig valaki még tovább akarja borzolni az idegeit, az belefeküdhet a híd közepén tátongó lyukba, amiben csak egy háló tartja majd az adrenalin függőket.

zhangjiajie-üveghíd

 

zhangjiajie-üveghíd

Az alatta lévő híd egy kétszintes üveghíd lesz, ahol a vendégek úgy érezhetik magukat, mintha a levegőben lebegnének.

A harmadik híd lesz talán a legérdekesebb. Ezt sima, fekete gránittal burkolják majd, amelyet két centi víz borít, így képezve tökéletes tükröződést. Ráadásul, itt speciális szórófejekkel még mesterséges felhőket is kreálnak majd, amitől tényleg olyan érzése lesz a látogatónak, mintha a fellegekben sétálgatna.

üvegpadlós híd

 

üveghíd

A hidak mellett lesz még egy 360 fokos körpanorámát adó kilátó, alatt egy kávézó, ezek alatt pedig VIP lakosztályok, ahol akár éjszakára is megszállhatnak a vendégek, ha valaki nem tudna betelni a nem mindennapi látvánnyal.

zhangjiajie-üveghíd

Az építkezés várhatóan 2018-ban fejeződik be és 5 millió euróból vagyis nagyjából 1,5 milliárd forintból készül majd.

Forrás: Newatlas.com