brief garden angol kert
Nagyvilág

Brief Garden – Egy angolkert Srí Lankán

Brief Garden egy angolszász birtok a trópusi Sri Lankán, ahol Agatha Christie, Sir Laurence Olivier, Vivien Leigh, sőt VIII. Edward is otthonosan érezte magát.

A Bawa fivérek – Geoffrey és Bevis – a 20 századi ázsiai építészet egyik legmeghatározóbb és legbefolyásosabb építészei voltak. Sikerük abban rejlett, hogy egyedi, utánozhatatlan stílust kialakítva ötvözték a modern európai stílusjegyeket a trópusokon jellemző építészettel.

Geoffrey igazi sztárépítész volt, keze munkáját a leghíresebb sri lankai épületek, parkok dicsérik. Bevis tájépítészként, egyfajta életművészként jóval kevesebbet alkotott, a Brief Garden, ez a csodálatos angolkert élete fő műve, melyet a mai napig megcsodálhatnak az arra járók.

Brief Garden

Brief Garden-ben minden az angol kertekre emlékeztet: a buja növényzet, a természetes hatás, mely láthatatlanná teszi az igenis jól átgondolt struktúrát, kis kerti tavak, itt-ott felbukkanó szobrocskák, természetes anyagok használata. Egy igazi angolkert trópusi növényekkel. Egyszerűen csodás!

Brief Garden

 

Brief Garden

 

Brief Garden

 

Brief-Garden-C

 

f12766be8053ac4102a38799e00bf018

 

brief garden

Ha szívesen gyönyörködnél még a kertben, ez a rövid film körbevezet az egész birtokon. Jó sétát! 🙂

Forrás: itt