felborult-muskatli
Ajánló

Felborult a muskátlid? Kovácsolj előnyt belőle!

Mit csináljunk, ha felborult a muskátli?

A muskátli nagyon strapabíró növény, éppen ezért egy ilyen baleset után elképzelhető, hogy kb. 2 hétig borzalmas látványt nyújtanak az össze-vissza töredezett virágok, viszont ha gondosan visszaültetjük őket a ládákba és tápoldatozzuk őket, még előnyt is kovácsolhatunk a szél és a borulás okozta sérülésekből!

futomuskatli

A csüngő(futó)muskátli is jobban bokrosodik, ha a kiültetés után többször vissza csípjük a hajtásokat

A muskátli ugyanis annál szebben, bokrosabban fejlődik, minél többször sérül a csúcshajtása. Ez lehet véletlen sérülés, de szándékosan is kicsíphetjük az erőteljes növekedésű hajtásvégeket annak érdekében, hogy zömök, sokfelé elágazó és ezáltal jóval többet virágzó egyedeket kapjunk.

Nem véletlen, hogy a kertészek a muskátli dugványok megeredése után minden esetben egy-két alkalommal elvégzik ezt a műveletet, hiszen így a növény arra kényszerül, hogy elágazzon és több hajtást is megindítson az elvesztett csúcsrügy helyett.

Szóval, érdemes megfontolni, hogy egy ilyen esetben egy kicsit még nézegetjük a sérült növényeket és utána csodás, zömök és dús muskátlink lesz sok-sok virággal, vagy pedig halálra ítélve őket a kukába kerülnek és újakat vásárolunk helyettük.

És ha egy muskátli különlegességre vágysz, ismerkedj meg a szépséges virágzatú angol muskátlival, melynek tartásáról mindent megtudhatsz rövid videónkból!

További váratlan problémák megoldására lapozz bele a Muskátli Kisokosunkba!

Minőségi szerves muskátli- és balkonnövény tápunkat keresd a Kert Shopban!