florárium lakásban
Csináld magad Márkkal

Dzsungel a lakásban avagy így készíts gyönyörű floráriumot! – videó

Télen sem kell lemondani a kertészkedés öröméről. Sőt!

De a beltéri kertészkedés talán még több türelmet, koncentrációt és kreativitást igényel, mint a hagyományos. Ha jól csináljuk, a végeredményben egész évben, időjárástól függetlenül gyönyörködni tudunk, mint ahogy ezt a lenti projekt végeredménye, ez a csodás florárium, üvegbe zárt önfenntartó minikert is mutatja.

Mivel nálam már minden helyet elfoglal a nappaliban a lebegő-polcos növénysarkom, ezért átugrottam a szomszédomhoz, Pálinkás Norbihoz, aki jelenleg épp egy télikertet épít, és mivel a régi ablakokra nincs többé szükség, azt találta ki, hogy az egyik ablak helyére épít egy minikertet, egyfajta floráriumot. Ennek a megvalósításában kérte most a segítségemet. Leginkább abban tudtam neki segíteni, hogy összekötöttem egy szakemberrel, Marczika Andrással, a MarczikaBonsaiStudió tulajdonosával, akinek kifejezetten a miniatürizálás a szakterülete, ráadásul egy olyan kertészet gazdája is, ahol rengeteg, pont plantáriumba, floráriumba való növény van, egy egész dzsungelnyi. 

Jöjjön tehát egy inspiráló videó egy szép florárium elkészítéséhez!

További cikkeink, videóink a beltéri kertészkedés témájához:

Minikertek lakásban avagy mire ügyeljünk egy növénysarok kialakításánál?

Miniatűr világok palackkertben

Lebegő polcos növénysarok a nappaliban

 

Ha tetszett a videó, ne felejts el feliratkozni a Kert TV youtube csatornájára, hogy mindig azonnal értesülj a legfrissebb videókról!

 

 

A facebook oldalunk pedig egészen nagyszerű! Gyere és légy a közösségünk tagja:

 

facebook.com/otthonakertbentv