Katalin hercegné kertje
Nagyvilág

Gyerekbarát, természetközeli kertet tervezett Katalin hercegné

Az idei Chelsea Virágkiállításon Katalin hercegné is részt vett egy kertrész megtervezésében, így szeretné a gyermekes szülőket arra inspirálni, hogy több időt töltsenek gyermekeikkel a kertben, a szabadban.

A Chelsea Virágkiállítás (Chelsea Flower Show) a világ legrangosabb és legrégebbi kertépítészeti kiállítása, mely minden évben Londonban kerül megrendezésre. A Királyi Kertészeti Társaság 1913 óta szervezi meg az elismert rendezvényt, melyet minden évben II. Erzsébet angol királynő nyit meg. A kiállítás területén a látogató az angol kertkultúra legújabb és hagyományos kertkialakításaiból kaphat ízelítőt. 

Az idei év különlegessége az volt, hogy Katalin hercegné is részt vett az egyik kertrész megtervezésében. A Vissza a természethez elnevezésű projekten dolgozott együtt Andree Davies és Adam White tájépítészekkel.

katalin hercegné kertje a Chelsea Virágkiállításon

The RHS Back To Nature Garden. Designed by: HRH The.Duchess of Cambridge with Andree Davies and Adam.White. RHS Chelsea Flower Show 2019. Stand no. 328

A projekttel arra szerette volna felhívni a szülők figyelmét, hogy a természetben együtt eltöltött minőségi idő jótékonyan hat mind a családi életre, mind szellemi és fizikai egészségünkre.

Katalin hercegné természetközeli kertje

A kert főbb elemei egy gyerekbarát faházikó és egy kötélhinta. A házikót madár- és állatfészkek ihlették, fantasztikus kilátás nyílik róla a kertre. A kötélhintát minden generáció használhatja egy kis kreatív játékra. A természetközeli kertben igyekeztek minden érzékszervre és a kreativitásra is hatni. Különböző illatú, színű és tapintású növények, valamint tárgyak várják a látogatókat. És ki próbálta ki először a hintát? Természetes Katalin hercegné gyermekei, akik szemmel láthatóan nagyon jól érezték magukat az édesanyjuk által megálmodott kertben:-)

Katalin hercegné gyermekei

 

Katalin hercegné kertje

forrás: itt