modern terrárium
Ajánló

Hogyan építs modern terráriumot

Satoshi Kawamoto, a GREEN FINGERS-t is jegyző fiatal virágtervező, virág "dizájner" segítségével mi is könnyen megtanulhatjuk e lélegzetelállító miniatűr tájkertek készítését.

Azt hihetnénk, hogy ezek a csodálatos alkotások egy mágus keze munkáját dicsérik, de megnyugtatunk mindenkit, egy kis zöld- és szépérzékkel bárki össze tud egy ilyet hozni. Satoshi volt olyan kedves, és megosztotta a West Elm bloggerével, Maxwell Tielmannal e különleges terráriumok készítésének technikáját, és ezt most alább mi is megmutatjuk Nektek.

Satoshi Kawamoto modern terráriuma

Satoshi a következő anyagokat használta fel:

Moha
Páfrányok
Orchideák
Különféle pozsgások
Tillandsiák
Különféle szobanövények
Virágföld
Apróbb kövek
Uszadékfa

Satoshi Kawamoto munka közben

És akkor jöjjenek a terrárium építés legfőbb lépései: 

1. Saját ízlésed szerint tervezd meg a terráriumot. Építés előtt tanácsos egy vázlatot készíteni.

2. Olyan növényeket válassz, amelyek hasonló tempóban nőnek majd és el is férnek a terráriumban. Ha szeretnéd, hogy a terrárium valóban jól és látványosan működjön, vagy pozsgásokat és kaktuszokat, vagy pedig páfrányokat és trópusi növényeket tartsál együtt, hiszen ezeknek eltérő a víz- és földigényük. A pozsgásokhoz kaktuszföldet használj, minden máshoz megfelel a közönséges virágföld.

3. Annyi földet adjál hozzá, hogy a gyökerek elférjenek, és később legyen elegendő terük nőni. A föld szintje legyen valamivel magasabban, mint a cserép, amelyből a növényt átülteted.

4. Add hozzá a köveket és az uszadékfát.

5. Rakd be a növényeket, majd tegyél még földet a növények köré. Tömörítsd a földet a növény töve körül. Helyezd be a többi kis növényt is, úgy, hogy közben távolságot tartasz a tartóedényed széleitől.

6. A jobb összhang és természetes látvány érdekében tegyél mohát a növényeid mellé.

7. Ha egyedi látványt szeretnél elérni, igény szerint helyezz a terráriumodba kis mütyüröket, régiségeket.

Tartási körülmények: A kész terráriumot tartsd napos, jól szellőző helyen. A páfrányt és a mohát időről időre spricceld vízzel.

Satoshi Kawamoto szépséges terráriumai

Ha elkészültél a nagy művel és elégedett vagy a végeredménnyel, küldj róla nekünk is egy képet a Kert.Tv Facebook oldalára, hogy mi is megcsodálhassuk az alkotásodat 🙂