olasz romkert
Inspiráció

Szép kertek nyomában – Hűsítő romkert a forró Itáliában

Időutazásra invitálunk Titeket Csipkerózsika kertjébe! Csodás fotókon egy vad, romantikus olasz romkert.

Az Appennin-hegység lábánál, egy középkori olasz falucskában található ez a vadul burjánzó-, ámde az itt uralkodó hőség ellen hűsítő színű növényekkel beültetett, romantikus romkert. A kert zegzugos ösvényein andalogva lépten-nyomon eredeti állapotukban meghagyott középkori romokba, mohos szobrokba bukkan az ember, csak a kerthez tartozó ház lett lakhatás céljából felújítva.

 

olasz romkert

A birtok tulajdonosa a déli olasz forróságot árnyékos, hűvös – főként fehér és kék – színekben gazdag, vad kerttel szerette volna ellensúlyozni. A teraszokra felfuttatott fehér akác nemcsak árnyékot ad, de bódító illattal árasztja el a kedvenc tartózkodási helyeket. A háztól távolodva a kertben megbúvó pihenőhelyek egyre rusztikusabb kialakítást kaptak, vad kúszórózsákkal befuttatott lugasok, vadon nőtt gyűszűvirágok díszítik.

olasz romkert

 

olasz romkert

 

 

olasz romkert

 

olasz romkert

 

olasz romkert

 

olasz romkert

 

olasz romkert

 

olasz romkert

A kertet átszelő, szűk hasadékokon csordogáló kis patak útját nőszirom, fehér kála, óriáslapu szegélyezi, mely a birtok aljára érve japán díszcseresznyefák által  körülölelt kis kerti tóvá duzzad.

olasz romkert

 

olasz romkert

A kert megtervezésével és megvalósításával a londoni székhelyű Dan Pearson Stúdió lett megbízva, akiknek szívből gratulálunk a gyönyörű eredményért!