biokert tervezés
Április

Konyhakert vegyszerek nélkül? – Így tervezz biokertet – 1 rész

Mit jelent az ökológiai szemléletű kertészkedés, milyen módszerek, milyen eszközök állnak rendelkezésünkre, hogy vegyszermentesen, természetbarát módon termeljünk zöldséget és gyümölcsöt a kertjeinkben?

Az ÖMKi és a KertTV közös sorozatában ezt a témát járjuk körbe szakértők bevonásával, a dm drogérialánc támogatásával. A sorozat első részében megismerkedünk az ökológiai szemléletű kertészkedés alapjaival.

Gyöngyösi Emese, az ÖMKi kutatója, és Madaras Krisztina, a MATE kertészmérnöke segítségével járjuk körbe a következő kérdéseket: miben különbözik egy hagyományos kert a bio kerttől? Hogyan tervezzük meg a saját bio kertünket? Mit jelent a vegyeskultúrás termesztés és miért érdemes így termeszteni a növényeinket? Milyen módszerekkel járulhatunk hozzá a kertünk talajegészségéhez? Milyen praktikákkal támogathatjuk a hasznos rovarokat és a beporzókat?

A videóért kattints a képre!

Bővebben érdekel a biokert tervezése és gondozása? Itt részletesen olvashatsz róla: https://biokutatas.hu/hu/hirek/noveny…

A videót az ÖMKi megbízásából a KertTV készítette. A videó elkészítését a dm drogérialánc támogatta.

Ha tetszett a videó, ne felejts el feliratkozni a Kert TV youtube csatornájára, hogy mindig azonnal értesülj a legfrissebb videókról!

A facebook oldalunk pedig egészen nagyszerű! Gyere és légy a közösségünk tagja:

www.facebook.com/otthonakertbentv