szelíd növényvédelem
Kerti tanácsok

Vegyszermentes növényvédelem lépésről-lépésre 1. rész – videó

Szelíd növényvédelem‘, sokat hallani mostanában ezt a kifejezést. Szerencsére! Mert nagy szükség is van rá, vagyis a vegyszermentes, természetes módszerekkel történő kertészkedésre, gazdálkodásra!

Maga a módszer nem új, hiszen az emberiség évszázadokon keresztül így művelte a földet, a kemikáliák csak az utóbbi évszázadban terjedtek el, és okoznak igen nagy károkat. Pedig rengeteg technika áll azok rendelkezésére, akik szeretnék így, szelíd módszerekkel terelgetni növényeik sorsát. Éppen ezért döntöttem úgy, hogy ez a téma több videót is megér, és egy sorozatban fogom bemutatni, meg magam is kipróbálni ezeket a technikákat, módszereket és szereket. A szelíd növényvédelemről itt olvashatsz bővebben: Természetes kert – szelíd növényvédelem

Az első részben szó  lesz a magáról a szelíd növényvédelem szükségességéről, a megelőzésről, öntözésről, a talajvédelemről és bemutatok egy mikrobiológiai készítményt is, melyet gilisztahumuszból állítanak elő. Tarts velem, és legyél Te is Szelíd Kertész!

 
Ha tetszett a videó, ne felejts el feliratkozni a Kert TV youtube csatornájára, hogy mindig azonnal értesülj a legfrissebb videókról!

 

A facebook oldalunk pedig egészen nagyszerű! Gyere és légy a közösségünk tagja:

facebook.com/otthonakertbentv