mikulásvirág gondozása
December

Így gondozd a mikulásvirágod, hogy túlélje a karácsonyt! – videó

A mikulásvirág egy gyönyörű színfoltja a téli szürkeségnek, és sokáig a lakás éke lehet burjánzó, vörös leveleivel, ha a megfelelő gondozásban részesül.

A középkor óta népszerű mikulásvirágot valami furcsa oknál fogva a karácsonnyal azonosítják. Joggal hihetnénk, hogy a mikulásvirág a Mikulás szűkebb pátriájában, vagyis az Északi-sarkon őshonos, de nem. A meglepő az, hogy egy kifejezetten forró klímájú területről származik, nevesül Mexikóból és Közép-Amerikából. Napjainkban közép-, és dél-amerikai országokban Noche Buenának nevezik a növényt, ami karácsony estét jelent.

Mire ügyeljünk a vásárlásnál?

A kertészetek, de a szupermarketek is tele vannak olcsó mikulásvirágokkal. Elsőként győződjünk meg róla, hogy a növény egészséges. Ha már az üzletben lekókadni látjuk a levélzet alsó részét, akkor ne vegyük meg, bármilyen olcsón jutunk hozzá. Ha sok lehullott levelet látunk a föld tetején, szintén szerencsésebb, ha másik delikvens után nézünk.

Minden elővigyázatosság ellenére megtörténhet, hogy a boltban még szép és egészséges mikulásvirágod néhány hét alatt beadja a kulcsot, aminek több oka is lehet, mivel  elég kényes virág. Az itt következő videóban részletesen elmondom, hogy mire ügyelj a mikulásvirág hazaszállításakor és a gondozásával kapcsolatban is, és ha megfogadod a tanácsaimat, biztos lehetsz benne, hogy még hónapokig örömöd fogod lelni sugárzó szépségében.

 

Ha tetszett a videó, ne felejts el feliratkozni a Kert TV youtube csatornájára, hogy mindig azonnal értesülj a legfrissebb videókról!

 

A facebook oldalunk pedig egészen nagyszerű! Gyere és légy a közösségünk tagja:

 

facebook.com/otthonakertbentv