oszi eveloagyas
Ajánló

7 színpompás őszi évelőágyás a természetes kertek szerelmeseinek

Nagy rajongója vagyok vagyok az évelőkerteknek, és remélem, a rajongásomból át tudtam egy kicsit adni Nektek is 🙂 Ha szükségetek van még némi inspirációra egy szép, színes őszi évelőágyáshoz, a következő kertekből sok ötletet meríthettek a színválasztáshoz és a növénytársításhoz.

oszi_evelo_varjuhaj

Keleti magas tollborzfű varjúhájjal. Mindkét növény igen jól tűri a szárazságot, és színben is nagyszerűen összeillenek. 

napfényvirág

A napfényvirág, mely késő nyáron, ősszel hozza narancssárga vagy sárga fészekvirágzatait, csoportosan ültetve nagyon jól mutat díszfűvel, itt a képen pl. a nyugati kékperjével.

 

oszi_evelo_kert

Japán díszfű, varjúháj, lila őszirózsa, sárga kúpvirág, ami már július végén elkezdi hozni hatalmas, napsárga virágait, melyekben egészen a fagyokig gyönyörködhetünk.

 

narancsdaliak

Narancs dáliák sörényes árpával (Hordeum Jubatum).

 

oszi_evelokert

Virágágyás (Marchants Hardy Plants, East Sussex) díszfüvekkel, későn virágzó évelőkkel – fehér agapanthusszal, afrikai tollborzfűvel (Pennisetum macrourum), őszi sisakvirággal, mályva színű őszirózsákkal.

oszi_evelokert 2

Kora őszi virágágyás évelőkkel, díszfüvekkel, többek között az észak-amerikai prérik egyik leggyakoribb fűjével, a vesszős kölessel (panicum virgatum).

oszi_evelokert3

Őszi virágágyás (Waterperry Kertek, Oxford) színes évelő őszirózsákkal, sárga aranyvesszővel, borzas kúpvirággal.

Forrás: The Telegraph