paradicsom kacsolás
Kerti tanácsok

Paradicsom kacsolás és locsolás – videó

Ahhoz, hogy szép, egészséges és leginkább finom paradicsomokat tudjunk termeszteni, a gyorsan növekedő paradicsom töveket kordában kell tartanunk. Leginkább “kacsolással”. Hogy az mi? 

A paradicsom metszése. Ami azért fontos, hogy a növény ne burjánozzon el és bő termést hozzon. A kacsolás sokkal egyszerűbb, mint gondolnánk, és érdemes minden héten egy kicsit foglalkozni vele. Jó hír, hogy kacsolni csak a folytonos növekedésű paradicsomokat kell, a bokros növekedésűeket, az úgynevezett determinált növekedésűeket ellenben nem kell, mert azok egy idő után maguktól megállnak a növekedésben. Ha kíváncsi vagy a különbségre, hogyan fejlődik egy metszett és egy nem kacsolt paradicsom, akkor ajánlom figyelmedbe a következő rövid videómat: Ezért kell kacsolni a paradicsomot!

Most megmutatom, hogyan metszd a paradicsomot, hogy mindig szellős legyen és sok napfény érje, mely elengedhetetlen a szép termés eléréséhez!

Minőségi, szerves paradicsom és zöldségtápért irány a Kert Shop!

Ha tetszett a videó, ne felejts el feliratkozni a Kert TV youtube csatornájára, hogy mindig azonnal értesülj a legfrissebb videókról!

 

A facebook oldalunk pedig egészen nagyszerű! Gyere és légy a közösségünk tagja:

 

facebook.com/otthonakertbentv