vegyszermentes, házi, rovarirtó, permez
Ajánló

Házi boszorkányság: vegyszermentes rovarirtó permet

Ez a kúra csak akkor lesz hatásos, ha a növényünk amúgy egészséges és jó körülmények között van tartva és a fertőzés még nem nagyon elterjedt. Picit olyan, mint a mi esetünkben a megfázás, ha még az elején elcsípjük, akkor egy gyömbéres tea-kúrával még kezelhető, később már lehet, hogy csak az antibiotikum segít. Nyugodtan használd lakásban és kertben egyaránt, mindenhol, ahol kerülni szeretnéd a vegyszerek használatát. Az elkészítése nem boszorkányság, az alapanyagok pedig szinte minden háztartásban fellelhetőek.

 

  • Főzz le 2dl hosszú kávét. Ez lesz a permetlevünk alapja, ugyanis az apró rovarok számára a koffein méreg. Lehet, hogy számunkra is, de a mi esetünkben jóval lassabban hat!
kávé

kávé – bio-rovarirtó alapanyag

  • Higítsd fel 2dl langyos vízzel.
  • Adj hozzá 2 porció folyékony szappant (nagyjából 1ek). Ez fogja elősegíteni, hogy szépen terüljön a permetlé, valamint az általa képzett filmréteg elfojtja a kártevőket.
  • 1dl növényi olajat. Ez is abban fog segíteni, hogy a tetvek és egyéb gengszterek ne kapjanak levegőt. 
olivaolaj

Ami nekünk jó, az a tetveknek nem

  • 1kk fokhagyma granulátum
  • 1kk chilli paprika. Gondolhatjátok, hogy ha ezek minket csípnek, mit művelnek a tetvekkel. Garantáltan nem fogják csípni! 🙂
  • A keveréket ezek után alaposan rázzuk össze és hagyjuk állni legalább 12 órát, majd alaposan szűrjük le és töltsük permetezőbe.
Stihl SG10

Ügyeljünk rá, hogy ne maradjanak darabok benne, mert eldugulhat a permetező!

FONTOS! Ez a szer nem felszívódó, tehát csak akkor hat, ha közvetlenül érintkezik a kártevővel! Tehát ügyelni kell rá, hogy mindenhova jusson belőle (csak ne a szemünkbe!), a levél fonákjára is. Lehetőleg 2-3 naponta ismételjük meg a műveletet.

Jó boszorkánykodást!