természetes antibiotikumok
Ajánló

Top 10 szuperhatékony természetes antibiotikum

A természet maga a csoda. Ez nem újdonság. De az már igen, hogy a körülöttünk élő növények még olyan problémákra is megoldást jelenthetnek, amikre a legmodernebb orvosi szerek sem mindig. Így vehetjük fel a harcot növény-szövetségeseink segítségével a baktériumokkal.

Az emberiség történelmének hosszú évezredei során, az orvosi értelemben vett antibiotikumok felfedezése előtt, az emberek a körülöttük levő természetben, a növényekben keresték betegségeikre a gyógyírt.

Aztán az orvostudomány fejlődésével egyre inkább háttérbe szorultak ezek a természetes gyógymódok. Tagadhatatlan, hogy az orvostudomány fejlődése rengeteg, korábban gyógyíthatatlan betegséget tett gyógyíthatóvá.

Ebből is talán az egyik legjelenősebb az antibiotikumok felfedezése volt. Ennek köszönhetően az emberek különösebb következmények nélkül vészelhetnek át korábban halálosnak számító kórokat, segítségükkel ma már gyorsan és szövődmények veszélye nélkül győzhetjük le a legmakacsabb fertőzéseket is. Ugyanakkor ezeknek a szereknek a sokszor indokolatlan és túlzott használatával azt is elértük, hogy a fertőzéseket okozó mikroorganizmusok ellenállóvá, az ellenük bevetett antibiotikumok pedig hatástalanná válhatnak.

Mik azok a multirezisztens kórokozók vagy szuperbaktériumok?

Multirezisztens kórokozóknak nevezzük azokat a baktériumtörzseket, amelyek ellenállóvá váltak a legtöbb antibiotikum hatásával szemben. Ez tulajdonképpen azt jelenti, hogy ezeknek a szuperbaktériumoknak köszönhetően sok bőrfertőzés, tüdőgyulladás, és húgyúti fertőzés ellen alkalmazott antibiotikum hatástalanná vált. De mint oly sokszor, most is a régen használatos módszerek jelenthetik a megoldást.

termeszetes-antibiotikum

Természetes antibiotikumok

A multirezisztens kórokozók megjelenése miatt egyre nagyobb igény mutatkozik arra, hogy az évszázadokon keresztül alkalmazott módon, a természet segítségével vegyük fel a harcot ezekkel a makacs kórokozókkal szemben. Környezetünkben számtalan olyan gyógynövény, növény és virág található meg, amelyet gyógyszeripari cégek is felhasználnak termékeik hatásmechanizmusának javítására. Ezek a növények, gyógynövények hatékonyan állíthatók csatasorba kisebb bakteriális fertőzések ellen; a vírusfertőzésekkel szemben azonban hatástalanok. Az antibiotikus hatású növények mellett léteznek gombaellenes hatású növények is, ezeket a különböző gombák okozta fertőzések esetén lehet alkalmazni.

Mindig kérjük ki egy olyan orvos véleményét, aki ismer minket és helyzetünket, orvosi javallat és ellenőrzés nélkül ne hagyatkozzunk kizárólag a természetes antibakteriális, vagy gombaellenes hatású szerekre, növényekre. Ha szeretnél kipróbálni valamilyen antibakteriális, vagy gombaellenes hatású természetes készítményt, mindig kérdezd meg orvosodat, mert előfordulhat, hogy több kárt okozol magadnak, mint hasznot!

Antibakteriális hatású növények

Számos olyan antibakteriális hatású növényt, növényalapú terméket ismerünk, ami, orvosi ellenőrzés és javallat mellett, segítségünkre lehet a baktériumok okozta fertőzések legyőzésében.
Ezeknek a természetes, antibakteriális hatású növények bevethetők sebek kezelésére, hallójárat és egyéb bakteriális fertőzés ellen, sőt vannak, akik azt állítják, hogy akárszalmonella vagy E. coli fertőzés ellen is hatékonyak lehetnek. Néhány antibakteriális hatású növény:

Méz

A méz az egyik legismertebb antibakteriális hatású természetes anyag, számos egyéb egészségjavító hatással. Kinek ne dobná fel a napját egy pohár forró, mézes tea!

Kurkuma

Az indiai sáfrányként is ismert kurkuma, nemcsak erős fűszer, de hozzájárul a szervezet méregtelenítéséhez, és gyulladáscsökkentő hatása is ismert. Turmixok tökéletes hozzávalója.

Almaecet

Segít legyőzni a baktériumok okozta fertőzéseket és egyéb kórokozókat. Az almaecetet korábban tetvek, fülgyulladás, körömgomba és szemölcsök ellen is alkalmazták.

Oregánó esszenciális olaj

Kitűnő ellenszere a bőrfertőzéseknek, húgyúti fertőzéseknek, vagy bármilyen egyéb baktérium vagy gomba okozta fertőzésnek. Külsőleg és belsőleg is egyaránt használható.

Fokhagyma

A fokhagyma általános egészség- és immunerősítő hatásairól ismert.
Természetes immunerősítő hatásainak köszönhetően szervezetünk könnyedén veheti fel a harcot a nem kívánt baktériumokkal szemben.

Hagyma

A fokhagymához hasonlóan a hagyma is kitűnő immunerősítő és természetes antibakteriális hatású növény. Segítségével szervezetünk könnyebben tud védekezni a baktériumokkal szemben.

Torma

Antibakteriális tulajdonságainak és – a mustár, torma és vaszabi csípős ízéért felelős – allil-izotiocianát tartalmának köszönhetően jól alkalmazható például meghűlés, emésztési zavarok, húgyúti fertőzések ellen.

Gyömbér

Kitűnő gyógyír bakteriális fertőzések ellen. Különösen jól alkalmazható felső légúti bakteriális fertőzések esetén.

termeszetes-antibiotikum-kurkuma

Gombaellenes hatású növények

A gombaellenes hatású növények candida-fertőzés, bőrproblémák, lábgomba esetén lehetnek segítségünkre. Néhány gombaellenes hatású növény:

Gyömbér
Kurkuma
Méz
Echinacea gyökér
Almaecet

Ezeket a növényeket bármely piacon megtalálhatjuk, és könnyedén beilleszthetjük napi étrendünkbe. Ha kivonatként, esszenciaként kívánjuk használni őket, mindenféleképpen konzultáljunk orvossal, aki segít megtalálni a számunkra megfelelő adagolást és kezelési időtartamot. Az immunrendszer erősítése és a maximális hatás érdekében, ha tehetjük, akkor inkább fogyasszuk nyersen ezeket a növényeket, termékeket. Ne feledjük, hogy a megelőzés a legjobb orvosság, ezért egészségünk megőrzése érdekében fogyasszuk rendszeresen ezeket a természet adta kincseket.