virághagymák vásárlása
Ajánló

Tippek virághagyma vásárláshoz

Ki ne szeretné a hagymás virágokat? A legkönnyebben nevelhető és legmegbízhatóbb növényeink közé tartoznak, és gyönyörű színekkel töltik meg kertjeinket tavasszal, nyáron és kora ősszel. A hagymás virágok nélkül bizonyára szegényebbek lennének a kertjeink, ezért mindenkit, aki színpompás kertre vágyik, arra bíztatunk, hogy bátran válogasson e pompás növények közül.

fritillaria uva ulpis
Fritillaria uva vulpis Fotó: El blog de la tabla

Ősszel van itt az ideje elültetni a tavasszal nyíló hagymásokat, amikkel mesés virágszőnyeget varázsolhatunk a tavaszi kertünkbe. Tulipán, díszhagyma, liliom, császárkorona, jácint, írisz, nárcisz, krókusz – néhány név a hagymások népes táborából. Pirosak, sárgák, lilák, kékek, lilák, és beragyogják a kertet! A hagymásokat mindenki szereti, ők a növényvilág elkényeztetett csemetéi. Csoda, ha imádjuk őket?

1, Minőség

Ha az a célunk, hogy jövőre a miénk legyen a legszínpompásabb tavaszi kert, fontos, hogy megfelelő minőségű virághagymákat vásároljunk. Érdemes elkerülni a szupermarketek polcait és szaküzletből, termesztőtől vagy kertészetből, kertészeti webáruházból vásárolni a virághagymákat.

2, Rendelés

Rendeljük meg időben, lehetőleg szeptember-októberben a virághagymákat és tartsuk őket száraz, hűvös helyen, míg sor nem kerül az ültetésükre.

3, Az egészséges virághagyma

Az egészséges virághagyma nem aszott, nem puha, buroklevele sima, feszes, fényes. Ha puha, valószínűleg nem megfelelő körülmények között tárolták és nagy valószínűséggel el fog rothadni.

fehér tulipánok

4, Igaz-e, hogy a méret a lényeg?

Igaz az, hogy minél nagyobb, annál jobb. Miért? Mert a növénynek akár több szára is fog nőni, és sokkal erősebb lesz, így csökkentve az esélyt, hogy a virág szára eltörik. A virágok is nagyobbak lesznek, így szebben díszítik majd a kertet. Erősebb növénynek erősebb lesz a gyökere is, ami által a következő évre is több virággal számolhatunk. az is igaz általában, hogy a virág mérete egyenesen arányos lesz a hagyma méretével, azaz nagyobb virághagymából jó eséllyel fog nőni nagyobb virág.

virághagyma méretek
Ez a diagram segít áttekinteni a különböző tavaszi hagymás virágok várható magasságát Fotó: El blog de la tabla

5, A kevesebb több?

Általánosságban elmondható, hogy megéri kevesebb fajtát venni nagy mennyiségben. A hagymás, gumós növények csoportosan ültetve érvényesülnek igazán. A páratlan számú növény pedig mindig harmonikusabb képet ad, mint a páros.

Ősszel ültethető tavaszi hagymás virágokat rendelne?

Nézzen körül a Kert Shop széles választékában!

Kiemelt kép: Fritillaria imperialis ‘Maxima Lutea’ | iBulb

Forrás: itt és itt