talaj humusz
Hirdetés

A kert Béres Cseppje: a Humin Garden Plus-Sol

Fizetett együttműködés

A kertbarátok sokszor szembesülnek különböző kihívásokkal a növények ápolásában:

– az időjárás stressz hatásaival (hőség, szárazság, hideg, túl sok csapadék…)
– gombás fertőzésekkel
– rovarok okozta kártételekkel
– a talaj humusz gyengeségéből, tömördöttségéből eredő kondícióhiánnyal

A növények elkezdenek szürkülni, sárgulni, barnulni, pókhálók, foltok, nedvedzések jelennek meg rajtuk akár egyik napról a másikra. Ez mind annak a jele, hogy valami nincs rendben. Nem elég jó a kert saját védekezőképessége a támadások, kihívások ellen: nincs jó kondícióban a kert.

Az emberek között is vannak olyanok, akikre elég ráfújni egyet, és azonnal megbetegszenek, míg másokat egy hajótörés se tud megviselni. A titok nyitja a szervezetben rejlik: ha az immunrendszer elég erős, vannak energiatartalékok, akkor nyugodtan utazhatsz télvíz idején a náthásokkal tömött villamoson, akkor se leszel beteg. Ha a szervezeted nincs toppon, akkor nyáron egy légkondicionált áruházban való 5 perces vásárlás után is le tud teperni a láz.

Ugyanígy működik a kert is.
Ha odafigyelsz a tápanyagok pótlására, és azt szerves anyagokkal teszed, megfelelően öntözöl, figyelsz a talaj állapotára (tömörödöttségére, vízelvezetésére), a talajélet egyensúlyára, akkor a betegségek jó nagy ívben elkerülik, vagy éppen csak egy kis kellemetlenséget okoznak.

Ha még az út elején tartasz, most állsz át az organikus tápanyagok használatára, a vegyszerek helyett a bio megoldások alkalmazására, szükséged lehet egy gyors megoldásra. Hiszen ez az életmód váltás 1-2 szezon alatt érleli be teljesen a gyümölcsét. Ha viszont jön egy gombafertőzés, és elkezd elhalni a gyep, azonnal kell lépned.
Erre megoldás a Humin Garden Plus-Sol, folyékony humusz.

Humin Garden Plus-Sol: olyan, mint a Béres csepp

Azonnali segítséget nyújt probléma esetén: megállítja a romlást, és segít helyre jönni a növényeknek. Hosszútávon pedig jó erőben tartja a kert immunrendszerét. Fulvó és huminsav tartalma azonnali energialöketet ad a növényeknek.

talaj humusz

Fotó: www.plantura.garden

Használhatod:

Sárga foltosodás esetén: 10 liter vízhez 0,25 liter Humin Garden Plus-Sol kell keverni és alaposan be kell locsolni vele a foltos területet. Szükség esetén ismételhető a kezelés, és feltétlenül utána kell járni a probléma forrásának!

Örökzöldek sárgulása, barnulása esetén: Cserepes növények esetén 10 liter vízhez 0,5 dl  Humin Garden Plus-Sol kell adni, majd bőségesen belocsolni a növényeket akár minden héten.

A kertbe ültetett díszcseréjék és örökzöldek esetén 10 liter vízhez 0,25 liter  Humin Garden Plus-Solt keverj, és ezt oszd el 2-3 növény között alaposan beiszapolva.

Az összetömörödött, humuszban szegény talaj átalakításához: 20 liter vízbe 1 liter Humin Garden Plus-Sol kell keverni, majd kipermetezni (500 nm-re elegendő). A talaj állapotától függően 3-5 ismétlés javasolt 1 hetes ciklusokban. Feltölti humusszal a talajt és segíti a mikrobiális aktivitást. Segíti a talajban a levegő-, víz- és tápanyag körforgást újraindítani, hogy a növények hozzá tudjanak férni az éltető elemekhez.

Fontos: a Humin Garden Plus – Sol nem fizikai talajjavító, de segíti a talajjavítást. Igazán látványos eredményt összehangolt életmódváltással lehet elérni: a műtrágyák és vegyszerek elhagyásával, az organikus tápanyagok (DCM szerves gyeptrágyák), a szerves trágyát tartalmazó talajjavítók (DCM Antagon és Vivisol) és a talajélet támogatónövény- és talajkondicionálók (pl. EsstenceOrigo és Amalgerol) segítségével.

Rendszeres használata segít a növények és a talaj védekezőképességét fenntartani, ha pedig baj van gyors segítséget nyújt a túléléshez, amíg a probléma valós forrását megtalálod és kezeled. Egész évben használható, csak arra kell vigyáznod, hogy fekete színe fog, ezért alaposan kell locsolni a keretet a használata után, hogy mielőbb bemosódjon teljesen a talajba.

3+1 érv a Humin Garden Plus – Sol mellett:

– Humusztartalma intenzív növekedésre serkenti a növényeket, nagyobb gyökértömeget növesztenek és füvesítésnél lerövidül tőle a csírázási idő.
– Huminsav tartalma megköti a talajban a toxinokat, nehézfémeket, így azok nem jutnak be a növényekbe. A Humin Garden Plus – Sol kertészeti alkalmazásra fejlesztették, 2021.évben bizonyít számtalan kert kezelése során.

– Rendszeres használatával a talaj vízmegtartó képessége is nő, kevésbé lesz aszályérzékeny a kert.
– Stabil állagú, nem válik szét alkotóira, így nagyon könnyű dolgozni vele bármikor!

Egészséges, életerős kertet kíván:

Molnár Gábor Éva
– a füvesasszony, kertfuvesites.hu