Ajánló

Üvegbe zárt világ avagy milyen a modern terrarium?

A válasz rövid: gyönyörű!

James Modern apró, de komplett világokat kreál, mindezt csodásan organikus üvegbúrákban, melyeket maga készíttet egy üvegfújó mesterrel.

carlton shot

Ezek után pedig minden egyes búrában egy teljesen egyedi és egységes világot teremt. A rendelhető kis faunákat több hónapon keresztül nevelgeti, rendezgeti, és csak azután adja át, hogy minden növény megtalálta a helyét és burjánzik. Ezek után az új tulajdonosnak már nincs is más dolga, csak a megfelelő helyre kell tennie és a pontosan megszabott mértékben öntöznie azt.

modern-1

 

tumblr_m2xvm5CRd21qmkn2no3_1280 modern-5 modern-4

Érdemes ellátogatni a mester honlapjára is, ahol még rengeteg csodás fotót nézegethetünk ezekről a kis üvegbe zárt világokról, nem beszélve a blogjáról, ahol mindent megtudhatunk arról, hogyan készül egy ilyen apró csoda.

csomagolas

Így érkezik a kis csomag

fern 66fc88287ebc582aef8c7f2a83044c9a 41

Ha magunk is szeretnénk egyet, akkor erre szükség is lesz, mert ha lenne is fölös 1000-1500 dollárunk egyre, sajnos az Egyesült Államokon kívülre nem szállítanak. Így marad a sajátkezű elkészítés.

Jó lenne tudni, hogy hol lehet ehhez hasonló üvegbúrákat kapni mifelénk. Ha bárkinek van tippje, írja meg legyen szíves!

Forrás: http://www.thisiscolossal.com/2010/12/james-modern-terrariums/