robomow robotfűnyíró
Gyep

Cipőt a cipőboltból… és robotfűnyírót?

Hirdetés

A robotfűnyírók világszerte több, mint 20 éves múltra tekintenek vissza, a magyar piacon pedig 2004-ben jelent meg az MTD Products Inc. vállalat Robomow márkájú robotfűnyíró termékcsaládja. Idén tavasszal a folyamatos termékfejlesztés eredményeként jelent meg az új Robomow RT és a Robomow RK család.

A Robomow RT sorozat RT300 és RT700 modelljeinek telepítése, kezelhetősége hihetetlenül egyszerű, ráadásul a fűnyíró önmagát tisztítja, alkatrészei könnyen cserélhetők. A 300-as modell és a 700-as között mindössze a kapacitásban, azaz a kezelendő gyep nagyságában van különbség. Elbánik a 30 %-os lejtőkkel is, speciális kereke jól tapad, de nem károsítja a gyökérzetet.


 

A Robomow RK sorozat RK1000 és RK2000 modelljei további intelligens funkciókat, extrákat és nagyobb teljesítményt kínálnak, akár 2000 m² gyepméretig. Ilyen intelligens funkció például a szegélyvágás, azaz az RK modellek automatikusan nyírnak a nyomtávon túl. 45%-os lejtőn is működnek, a működési zajkibocsátás mindössze 60 dB. Az érintőképernyő multifunkciós, így a fűnyíró beállítása közvetlenül a készülékről is elvégezhető. A 360 fokos érzékelési tartomány pedig biztosítja, hogy az RK modellek mindig ügyesen elkerüljék az akadályokat. 


 

A Robomow robotfűnyírókat gyártó vállalat az elmúlt évben 12 000 vásárló véleményét kérdezte meg arról, hogy miért döntöttek robotfűnyíró vásárlása mellett. A vásárlók legfőbb érvként említették a rendszeres vágást anélkül, hogy erre többlet időt kellene fordítani, az eredmény mégis egy besűrűsödött, egyenletes gyepfelület. További érvnek az alacsony karbantartási igény és az egyszerű telepítés bizonyult. Sokan kiemelték továbbá azt, hogy a robotok egyenetlen terepen is jól teljesítenek, akár lejtős vagy göröngyösebb talajon is. Végezetül a szegélyvágást említették, mint egy olyan kényelmi funkciót, ami miatt a fűnyírás nem igényel utánigazítást.

De mennyivel tud többet egy cipőbolt, azaz egy robotfűnyíró szakkereskedés?

A szakkereskedők több éves tapasztalattal rendelkeznek, így személyre szabottan tudnak márkát és típust ajánlani, figyelembe véve az adott kert sajátosságait is. Ráadásul, a szakkereskedőnél kipróbálható a termék. 

A szakkereskedés a vásárló elvárásai és a kert adottságai – pl. lejtők, kerti tavak, fűnyírást nem igénylő területek, szegélyek – alapján készíti el a telepítési tervet. Ez fontos lépés, hiszen a robotfűnyírókkal kapcsolatos problémák 90%-a a rosszul elvégzett telepítésnek tudható be, különösen igaz ez a többzónás kertek kialakításával kapcsolatos telepítési munkára. 

A szakkereskedők minden robotfűnyírót ellenőriznek és üzemkész állapotban adnak át. Ezen felül a robotfűnyíró rendszeres karbantartásában, belső- és külső tisztításában is segítséget nyújtanak: ellenőrzik a pengék állapotát, tesztelik az akkumulátort és a fűnyíró funkcióit. Meghibásodás esetén pedig saját műhelyükben van lehetőség a gép megjavítására, amelyhez természetesen eredeti alkatrészeket használnak, amelyekre a garancia is kiterjed.

Az ICTS Hungary Kft. 2004 óta működteti a Robomow termékek központi szervizét, amely a még a nyugat-európai piacokhoz képest is kiemelkedő minőséget szolgáltat, hiszen a javítandó fűnyírók néhány nap alatt készülnek el, köszönhetően a sok éves tapasztalatnak és a megfelelő mennyiségben raktáron lévő alkatrészeknek is.