air bonsai
Inspiráció

Air bonsai – repülő növények Japánból

Nyilván, ha van hely a világon, ahol a tradíció és a legmodernebb technológia kéz a kézben jár, az Japán. De amit most műveltek, az minden képzeletet felülmúl!

Aki látta az Avatár című filmet, biztos élénken emlékszik a hatalmas, növényekkel benőtt lebegő sziklákra, amik között a főhősök röpködnek.

avatar-pandora-bolygo

Talán a tradícionális bonsaiokat készítő japán csapatot is ez a film ihlette meg, amikor megalkották döbbenetes, lebegő bonsaiaikat – nem, nem írtuk el, ezek a csodás növényformációk tényleg néhány centis magasságban lebegnek hagyományos formavilágú “cserepeik” felett!! 

lebego-bonsai

A jelenleg még csak Kickstarter vállalkozásként létező Air Bonsai pontos működését persze nem árulják el a készítők, de az biztos, hogy valamilyen elektromágneses mező segítségével működik a varázslat. Magukat a növényeket pedig vagy nagyon könnyű lávaköves cserép-gömbbe, vagy kokodema moha-golyókba ültetik.

Oldalukon videókban is bemutatják csodás kreálmányukat.

1f2cd142b206531d4c03da321a9cd032_original

Bár a gyártás még csak kezdeti stádiumban van, az “apró csillagokat”, ahogy ők nevezik, már most meg lehet rendelni, talán nem meglepő módon nem éppen alacsony árcédulával. Az alap szett, amiben a lebegtető-cserép és egy beültethető moha-golyó van 200 dollár, vagyis nagyjából 50 000 forint, a növényekkel szállított kivitelek pedig 500 dollártól indulnak, de lehet kapni 10 000 dolláros ( 2,5 millió Ft) limitált szettet is!

Tehát, nagy valószínűséggel, nálunk egy darabig még nem lesznek tele a fogorvosi várok repülő bonsaiokkal – hacsak egy elégedetlen ügyfél nem állít röppályára egyet!

Sebaj, beérjük mi egy sima “földhöz ragadt” bonsai-al is, mint ez!

bonsai-tree

Forráshttp://www.thisiscolossal.com/2016/01/air-bonsai-levitating-magnetic-bonsai-trees-by-hoshinchu/