virágoskert gondozása júniusban
Ajánló

A legfontosabb virágápolási teendők júniusban

Tartsuk gyommentesen a virágágyást!

Természetesen a gyomok nem válogatnak és a virágoskertekben is akad mit kihúzni, kikapálni ebben a hónapban. Ha növényeink tövét és az ágyásokat mulccsal takartuk, akkor most könnyebb dolgunk van, hiszen a gaz sokkal kevésbé csírázik a takarás alatt, ha pedig mégis előbújik, akkor a szára meggyengül, míg áthatol a mulcs rétegen, így könnyebben eltávolíthatóak. További hasznos tanácsokat a gyomlálással kapcsolatban itt találsz: Tippek, amik megkönnyítik a nyári gyomlálást.

talajtakaras-mulccsal

Talajtakarás mulccsal

Kerti dísznövények júniusi vetése, gondozása

  • A sokak által nagyon kedvelt rózsák első virágzási hulláma is lassan lecsengőben van. Ilyenkor fontos, hogy az elnyíló virágokat néhány leveles szárral együtt vágjuk vissza azért, hogy hamarosan újabb virágpompával örvendeztessenek meg bennünket. A rózsa kora nyári metszéséről itt tudhatsz meg többet: A rózsa nyári metszése
  • Az évelő ágyásokban is akad tennivaló, hiszen a korábban nyíló lágyszárú évelők virágai ekkorra már többségében elszáradnak, ezeket vágjuk vissza, hogy a lombjukkal még erősíthessék a tövet, vagy jó esetben ismét kivirágozzanak!
  • Itt az ideje a tavaszi hagymások felszedésének is, hiszen a levelek-szárak már elszáradtak, de még jelölik, hogy merre találjuk a hagymákat. A felszedett szaporító képletekről szedjük le a sarjhagymákat, tisztítsuk meg őket a földtől, száraz levelektől és papírzacskóban, hűvös helyen pihentessük őket őszig.

Minőségi virágmagok nagy választékban a Kert Shopban

shop.kert.tv